Getir 300 milyon değerinde yeni bir yatırım aldı.

Kısa bir süre önce Londra’da da hizmet vermeye başlayan Getir, Ocak ayında toplamda 128 milyon ile bitirdiği ikinci yatırım turunun ardından yerli ve yabancı fonlardan 300 milyon dolar yeni yatırım almasının ardından yeni değerlendirmelerde 2,6 milyar dolara çıktı. Bu gelişmeden sonra unicorn olan şirketler arasına girmeyi başardı.

Daha önceki tura katılan sekiz fondan yedisinin tekrar katıldığı üçüncü turun liderliğini yeni yatırımcılardan olan Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve halihazırda olan fonlardan New York merkezli Tiger Global üstlendi.

Getir Kurucu Nazım Salur konu hakkında, “Dünyada ilk kez ortalama 10 dakikada market ürünleri teslimat modelini Getir ile 2015 yılında başlattık. İş modelimize olan yoğun ilgi nedeniyle geçtiğimiz turun üzerinden henüz iki ay geçmeden bir tur daha yatırım alma imkânı doğdu. Biz de bunu değerlendirerek 300 milyon dolarlık yeni kaynak yaratarak, yurtdışı pazarlarda daha hızlı büyümeye odaklanacağız. Aldığımız bu yatırımla 2,6 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Türkiye’nin unicorn’u olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda Almanya, Fransa ve Hollanda’da da Getir operasyonlarını başlatacağız. Pandeminin kontrol altına alınmasını takiben Brezilya’da da bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeyi arzuluyoruz. Getir’in unicorn olmasında en önemli katkıyı veren bayilerimizin saha çalışanları olan kurye ve depo görevlilerine kıdeme dayalı olarak dağıtılmak üzere, 25 milyon TL’yi bayilerimiz kanalıyla paylaşacağımızı da belirtmek isterim” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: https://mediacat.com/turkiyenin-yeni-unicornu-getir/