Kaliforniya’daki Santa Clara County için halk sağlığı iletişim uzmanları olan Britt Ehrhardt ve Marianna Moles, bir yıldan uzun süredir salgın fırtınanın tam ortasında. Değişen önceliklerin, eksik ve gelişen bilgilerin ve rekabet eden siyasi gündemlerin yoğun ve karmaşık bir dönemi oldu. Ehrhardt, “Neyse ki, acil durum sağlık iletişim planımızı uygulamak için iyi bir ekibimiz vardı ve Silikon Vadisi’ndeki diğer birçok İlçe departmanı, şehir ve toplum kuruluşu tarafından önemli bilgileri yaymamıza yardımcı olmak için desteklendik,” dedi Ehrhardt.

Yoğun haber medyası

Santa Clara County, COVID-19’a yanıt olarak güçlü önleyici sağlık önlemleri almak için erken bir liderdi ve yerel haber konferansları, ülke çapındaki haber kaynakları tarafından ele alındı. Herkes burada coronavirus hakkında haberler arıyor gibiydi ve buna karşılık İlçe, gazetecilere ve halka erişimi genişletmek için haber konferanslarını canlı yayınlamaya erken başladı.

Moles, “Ulusal ve uluslararası medya soruşturmalarının hacmi ilk birkaç ayda patlama yaptı” dedi. “Ocak’taki birkaç düzine medya sorgusundan Nisan ayında 400’ün üzerine çıktık. “Çağrı selini yönetmek için hemen özel bir medya hattı kurduk ve ayrıca bize iyi hizmet vermeye devam eden muhabirler için haber ve bilgi kaynağı olarak Twitter hesabımızı kurduk.” MSNBC’den Rachel Maddow, pandemi hakkında ulusal çapta çok fazla kafa karışıklığının olduğu bir dönemde County’nin haber bültenlerini açık ve etkili iletişimin basit modelleri olarak gösterdi. CBS National News, Santa Clara County’nin bu konuda gördükleri en kapsamlı ve faydalı haber konferanslarından birini düzenlediği için övgüde bulundu. Moles, “Bu yorumlar, salgın iletişimimize rehberlik eden doğruluk, dürüstlük ve şeffaflığa olan tam bağlılığımızı doğruladı” dedi.

İlişkiler her şeyden önemlidir

Ehrhardt’a göre, San Francisco Körfez Bölgesi ve Santa Clara Bölgesi’ndeki profesyonel meslektaşlarla mevcut ilişkiler, bilgi paylaşımı, planlar geliştirme ve tutarlı mesajlar hazırlama açısından kritik öneme sahipti. “Bu ilişkiler aslında salgından önceydi ve biz daha hızlı ve daha hızlı hareket etmeye başladığımızda paha biçilemezdi. Bunlar gerçekten güvene dayalı temel iletişim kanallarıdır ve gerçekten ihtiyaç duymadan çok önce geliştirilmeleri gerekir. “Acil durum yönetimi işinde dedikleri gibi, bir kriz, kartvizit alışverişinde bulunmanın en kötü zamanıdır, ancak başından beri zaten güçlü bir ağımız vardı.”

Farklı topluluklara ulaşmak

Santa Clara County, İngilizce’nin yanı sıra birçok göçmen topluluğu ve dili ile çok çeşitli bir nüfusa sahiptir. Sağlık iletişimcileri, bilgileri çok kültürlü izleyicilerle paylaşmak için çeşitli yöntemler keşfetmek zorunda kaldı.

Ehrhardt, “Neyse ki bölgemizde ihtiyaç duyduğumuz ana dilleri bilen ekip üyelerimiz var” dedi. “Basılı materyaller hazırlamak, İngilizce olmayan medyayla konuşmak ve web ve sosyal medya bilgilerimizi çevirmek için becerilerinden ve kültürel duyarlılıklarından yararlanabildik. “Çoğu zaman bunu da hızlı yapmak zorundaydılar, bazen de koşullar ve bilgi hızla geliştikçe saatlerce veya gecede hayati bilgilerin doğru çevirilerini çeviriyorlardı.”

Ayrıca, İlçede, özellikle COVID-19’a karşı savunmasız olan topluluklardaki insanlarla doğrudan çalışan halk sağlığı personeli olduğunu belirtti. İletişimcilerin sağlık mesajlarını ve halk sağlığı görevlilerinin bilgilendirilmiş politika kararlarını sürekli olarak iyileştirmesine yardımcı olan alanda gözler ve kulaklar haline geldiler.

Yanlış bilgileri düzeltme

Devam eden bir zorluk, salgın ve halk sağlığı önlemleri hakkında yanlış bilgi olmuştur.

Moles, “Yanlış bilgilerin sosyal medyada ne kadar hızlı yayıldığını görmek oldukça şok oldu, bu nedenle kanallarımızı sürekli izliyoruz, böylece doğru bilgilerle hızlı bir şekilde yanıt verebiliyoruz” dedi.

“Bu, hiç bitmeyen bir zorunluluk haline geldi ve ister haberlerde ister sosyal medyada olsun, gerçekleri düzeltmemiz ve hataları gördükçe geri püskürtmemiz gerekiyor.”

Kamu sektörü iletişimcileri için bir ses

Ulusal Sağlık Enstitüleri ile federal düzeyde de çalışmış olan Ehrhardt, “Hükümet iletişiminde yaptıklarımızdan gerçekten gurur duyuyorum” dedi. “Hizmet verdiğimiz insanların yaşam kalitesinde gerçek bir fark yaratıyoruz ve bu yıl buna en çok ihtiyaç duyan kişilere zamanında, doğru ve pratik bilgiler sunarak hayat kurtardığımızı biliyoruz.”

Halkla ilişkiler çalışanlarının tipik olarak yaptığı gibi perde arkasında genellikle fark edilmeden çalışan kamu sektörü iletişimcileri, özel sektör meslektaşlarına kıyasla asgari bütçeye sahip olma zorluğuyla da karşı karşıyadır. Bu, mesajı yaymak ve daha sağlıklı bir topluluğa katkıda bulunan davranışları etkilemek için yaratıcılık ve işbirliğine bir prim ve hizmet tutkusu getirir.

John Adams’ın 200 yıldan fazla bir süre önce oğluna yazdığı şeyi paylaştı: “Kamu işi, oğlum, her zaman birileri tarafından yapılmalı. Biri veya başkası tarafından yapılacaktır. Bilge adamlar reddederse, başkaları reddetmez: dürüst insanlar reddederse, diğerleri reddedemez. “

Kaynak için tıklayınız.