Sürdürülebilirlik çalışmaları ile son dönemlerde kendinden söz ettiren Anadolu Efes, yeni bir çevre koruma ve geliştirme girişimi ile adından söz ettirdi. Anadolu Efes, çevre teknolojileri geliştirme konusunda uzman olan sosyal girişim Ecording ile yürğttüğü ortak çalışma ile 2 milyon tohum topunu yeşil şişeli ürünler aracılığı ile toprakla buluşturmaya hazırlanıyor.

Artvin ve Mersin bölgelerinde uygulanacak olan çevre geliştirme çalışmasında toplam 35 futbol sahası büyüklüğündeki bir alan ecoDrone’lar aracılığı ile tohumlanacak. Kırsal bölgelerde yaşayan gelir eşitsizliğinden etkilenmiş kadınlar tarafından hazırlanan tohum topları çok büyük bir alanı yeşillendirecek.

Söz konusu proje hakkında Anadolu Efes Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi sürdürülebilirliğin Anadolu Efes için önemli bir konu olduğunu ve bu alanda Anadolu Efes’in plastik kullanımı azaltmadan, atık yönetimine birçok konuda öncü olduğunu vurguladı. Tohum topu atışları, kurumun sürdürülebilirlik konusunda attığı ve kırsal yörede yaşayan kadınların desteklediği önemli bir proje olarak öne çıkıyor.

Kaynak icin  tıklayınız.