Amerikan New York merkezli popüler iş dünysı dergisi Fortune’dan en iyi 10 PR çalışmalarınızı güçlendiren 10 öneri;

Mesajlarınızı Bilin

Halkla ilişkilerinizi ve pazarlamanızı bilgilendirecek markanız hakkında üç kısa, uygun “mesaj” belirleyin. Daha sonra yaptığınız her şey bu mesajlara uygun olmalıdır. Bu, hem tutarlı hem de markanız için doğru olmanızı sağlayacaktır.

Marka Değerlerini Yaşayın

Ürününüz hakkında net ve şeffaf olun ve yalnızca pazarlamanızın değil, iş uygulamalarınızın da marka değerlerinizi yaşattığından ve solduğundan emin olun.

Medya Listesi Oluşturun

Önemli medya bağlantılarınızın ayrıntılarını araştırın ve bunları öncelik sırasına göre kaydedin; Örneğin, şirketiniz tüketicilere bahçe ürünleri satıyorsa, en önemli medya bağlantılarınız BBC’nin Bahçıvanlar Dünyası’nın üreticisi olabilir, ardından ulusal gazetelerin bahçecilik sayfalarının editörleri ve ardından ilgili tüm dergileri içeren ‘ticaret’ listeniz gelir. 

Gazetecileri Anlayın

Hedef gazetecilerinizi tanıyın. Neyi planladıklarını, ne hakkında bilmek istediklerini ve bilgiyi nasıl almayı sevdiklerini öğrenin. Kaliteli içeriğin kullanışlı bir biçimde sunulmasıyla kapsam şansınız artacaktır. Düzenlediğiniz etkinliklere ziyaretlerle ilgilenenleri davet edin ve turlar, röportajlar ve fotoğraf fırsatlarını sunun. Onlarla karşılıklı ilgi alanları hakkında sohbet edin! Veya son teslim tarihinden çok önce bilgi veremeyeceğinizi onlara bildirin.

PR, Editörden daha fazlasıdır

Multimedya faaliyetlerini (örneğin yayınlar, filmler), topluluk sponsorluğunu, promosyonları, paydaş katılımını ve yüz yüze müşteri faaliyetlerini kapsayan entegre halkla ilişkiler programları oluşturun. Bunların çoğu bugünlerde düşük maliyetle yapılabilir. Toplumda Sanat ve İşletme gibi önemli kitlelere ulaşmanıza yardımcı olabilecek kuruluşlarla ortaklığı keşfedin.

Konuşun

 Kendinizi etkinliklerde konuşmayı teklif edin ya da kendinizinkini tutun ve birlikte gazetecileri ve ortak şirketleri davet edin. Topluluk önünde konuşma herkesin en sevdiği eğlence değil, ancak etkili ve akılda kalıcı bir iletişim şeklidir.

Haberleri ve Uzmanlığı Paylaşın

Şirket web sitesi için bloglar yazın – Yazmaya başlamak için fikirlere ihtiyacınız varsa, birçok işletme kuruluşu – örneğin Ticaret Odaları, IoD ve LinkedIn grupları – düşük maliyetli ve hatta ücretsiz eğitim oturumları sunar. Blogunuz oluşturulduktan sonra, konuk blog yazarlarını da katkıda bulunmaya davet edebilirsiniz.

Sosyal Medya Katılımı

Müşterileriniz sosyal medyada bulunacaksa ilgili olanları hedefleyin ve onlarla düzenli olarak iletişim kurun. Çok sayıda insana ücretsiz olarak ulaşmanın mükemmel bir yoludur. Önemli olan, müşterilerinizin gerçekten Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn vb. Kullandıklarından emin olmaktır.

Tatlı Konuşma

Son olarak, insanlarla konuşun! Tedarikçilerinizle, arkadaşlarınızla, akrabalarınızla, postacınızla konuşun – onalara şirketinizin yaptığı harika şeyleri anlatın. Ve tabii ki, müşterilerinizden re