Politikacılar, çok uluslu şirketler, hayır kurumları, yerel işletmeler – itibarın zedelenmesi halkın gözündeki herkes için bir risktir ve küresel, çevrimiçi veya hatta cadde üzerinde bir varlığı olan herhangi bir kişi veya kuruluş için neredeyse kaçınılmazdır. Bunu akılda tutarak, ileri görüşlü kurumsal iletişim ekipleri, lekelenmiş bir itibarı yeniden inşa etmek ve yenilemek için bir plana sahip olacak. Özellikler hatanın niteliğine bağlı olacaktır, ancak evrensel olarak uygulanabilecek birkaç strateji vardır.

Krizden sonra itibar nasıl yeniden inşa edilir

 Konuşmaya devam edin

İletişim anahtardır. Bir hatayı kabul etmekte yavaş olmak ya da daha kötüsü, zor bir konuda sessiz kalmak, sadece itibarın daha da azaltılmasına hizmet edecektir. Öyleyse özür dileyin – ve yakında söyleyin – ama bunu yaparken, olumlu yönlere yaslanın ve olumsuz konuları yeniden çerçevelemeye çalışın.

Zamanında sorumluluk alın

Hatayı kabul ettikten sonra, gerçekten düzeltdiğinizden emin olun. Eylemler sözlerden daha yüksek sesle konuşur ve hiçbir şey itibar hasarını kabul edilemez politikalara, faaliyetlere veya başarısızlıklara devam etmekten daha fazla uzatamaz. Burada zamanlama hayati önem taşır – hızlı hareket önemlidir, ancak aynı zamanda ölçülü bir değerlendirme gerektirir.

Paydaşları göz ardı etmeyin

İlk yatıştıracak kişiler, işinizin ana paydaşlarıdır. Onları yabancılaştırmak için ne yapıldıysa, düzeltilmesi gerekiyor, ancak ondan sonra zor iş, kuruluşunuzu beklentileriyle tekrar uyumlu hale getirmekte yatıyor.

Özgün olun

İtibar hasarına karşı diz çökmüş bir tepki, kurumsal sosyal sorumluluğa ağırlık verebilir. Toplumsal bir vicdan sergilerken ve örgütün toplum içindeki yerini ve etkisini kabul ederken, özellikle bir yanlışı düzeltmeye çalışırken, aşırı vicdanlı görünmenin ve dolayısıyla sinizmi ateşlemenin ‘ahlaki tuzağına’ dikkat edin.

Güçlü liderlik gösterin

Kaybeden bir futbol takımının menajeri gibi, bir kuruluşun yöneticilerinin de herhangi bir itibar kaybının suçunu üstlenmesi sağlanabilir. Bu ister adil olsun, isterse koşullar kontrolleri dışında olsun, çözüm aynı olmak zorunda olabilir ya da olmayabilir. Ekibinize güven veren güçlü bir karakter ve tavır sergileyin.

  En iyi savunma

Futbol benzetmesini yeniden kullanmak için, en iyi hücum iyi bir savunmadır ve bir itibarı hızlı bir şekilde yeniden inşa etmenin en iyi yolu önceden hazırlıklı olmaktır. Riski yönetmek için bir plan yapın ve bunun krize girmesine izin vermeyin.