Dünya çapında dijital oyun kazançları, Ocak 2021’de yıllık bazda %15 artarak 11,6 milyar ABD dolarına ulaştı. Gelir, tüm cihaz türlerinde yıllık olarak arttı. Buna göre; mobil gelir %6, bilgisayar kazancı %31 ve konsol geliri ise %24 artış gösterdi. Ocak, %10’un üzerinde bir gelir artışına işaret ederken, COVID-19’dan önceki oyun gelirleriyle yıldan yıla karşılaştırmaların sunulacağı son aylardan biri.

Hangi Oyun Ne Kadar Büyüme Sağladı

  • Valorant kazançları ve oyuncu sayıları, yeni bir karakter ve yeni içerik sezonu sayesinde Ocak ayında toparlandı. Aralık ayından Ocak ayına kadar, kazançlar %39 artarken, oyuncu sayıları %29 arttı. Geri dönen oyuncular, aylık oyuncu sayılarındaki büyümenin %72’sini oluşturdu. Oyunun uzun vadeli başarısı, büyük olasılıkla geliştirici Riot Games’in, oyuncuları geri gelmeye devam etmeleri için ikna etmek için içeriği tutarlı bir şekilde başlatma becerisine bağlı olacaktır.
  • World of Warcraft oyuncu sayıları, Kasım’ın Shadowlands genişlemesi ve ilgili heyecanın azalmasıyla normal seviyelere geriledi. Kasım ayından Ocak ayına kadar, gelir %61 düştü ve kullanıcı sayısı %41 düştü (bu rakamlara Çin dahil değil). Shadowlands daha büyük bir lansmana sahip olsa da, bu, son birkaç genişlemede görülen modelle kabaca eşleşiyor. Blizzard, genişlemelerin kazançları artırma sıklığını artırmanın bir yolunu bulmuş gibi görünüyor. 

Yayıncı geçtiğimiz günlerde 2007 Burning Crusade genişlemesini bu yıl World of Warcraft: Classic’e ekleyeceğini duyurdu. Tamamen yeni ve klasik genişletmeleri yayınlamak arasında geçiş yapmak, WoW gelirinin her iki yılda bir yerine (başlığın genişletmeleri için tipik geliştirme süresi) yakın gelecekte yıllık olarak artmasına neden olabilir.

  • Red Dead Redemption 2’nin PC oynatıcı tabanı Ocak ayında şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı ve konsol sürümünün kullanıcı sayısını neredeyse ikiye katladı. Aralık ayında Rockstar, oyunun çok oyunculu bileşeni Red Dead Online’ı bağımsız bir satın alma olarak 4,99 $ ‘a satmaya başladı (15 Şubat’ta 19,99 $’ a yükseldi). Aralık ve Ocak aylarında, Red Dead Redemption 2 ve Red Dead Online’ın bilgisayar satışları, konsol sürümünden (611K) çok daha yüksek bir toplam 1,8 milyona ulaştı. Oyunun PC sürümü, anlaşmadan en çok yararlandı çünkü konsol sürümünün bazı sahipleri, gelişmiş grafikler gibi özelliklerden yararlanmak için oyunu PC’den ucuza almış olabilir.