17 Nisan’da, Teksas, Harris County’de otonom bir Tesla kazasında iki adam öldü. Şirket şu ana kadar anne olarak kaldı – belki de etrafta telefonu açacak hiçbir halkla ilişkiler uzmanı olmadığı için.

Tesla’nın neden bu kadar sessiz kaldığına dair çok az soru var: Şirket, PR ekibini Ekim 2020’de dağıttı.

Kriz Yönetimi Enstitüsü başkanı ve CEO’su Deb Hileman, bu hareketi büyük bir yanlış adım olarak görüyor. “Tesla’nın büyüklüğü ve erişimi olan bir şirketin halkla ilişkiler ekibini feshetmesi ve medyayla etkileşime girmeyi reddetmesi miyoptur. Şirketin trajediyi kabul etmeyi ve kurbanların ailelerine taziyelerini sunmayı bile reddetmesi savunulamaz ”dedi.

Kglobal’in müdürü Gene Grabowski, Tesla’nın iletişim departmanının feshini “büyük bir hata” olarak nitelendirerek Hileman ile aynı fikirdeydi. “Artık hiç kimse şirketi savunmuyor veya bu kazalar gibi aksiliklere bağlam sağlamıyor, aynı zamanda pek çok gazeteci, pek çok kişinin önemsiz gördüğü şey yüzünden şirkete karşı düşmanlık hissediyor.”

Elektrek muhabiri Fred Lambert, şirketten ayrılan veya başka yerde karıştırılan bir dizi halkla ilişkiler uzmanını anlatıyor ve aynı zamanda muhabirler ile Tesla’nın iletişim departmanı arasındaki dinamiği anlatıyor:

Şahsen, Tesla’nın Halkla İlişkiler departmanında inişler ve çıkışlar yaşadım. Zaman zaman, yanıtlar ve bağlam / nüanslar / düzeltmelerle yaptığım haberlerde son derece yardımcı oldular. Diğer zamanlarda, daha olumsuz sonuçlar veya yayınladığımız veya rapor ettiğimiz şirket sızıntıları nedeniyle benden kaçtılar.

Lambert, “Tesla’nın diğer otomobil üreticilerinden daha fazla basın aldığını ve ekibin her zaman yetersiz göründüğünü” iddia ediyor ve son zamanlarda şirketin basın tepkisinin, uzun süredir Twitter’da basından eleştirmenleri kınamak için aldığı tahmin edilemeyen iletişimci Elon Musk’a bırakıldığını belirtiyor. ABD hükümeti. (Lambert, düzensiz basın geçmişinin şirketin borsadaki yüksek sıralamasını etkilemediğini ekliyor. Ancak, Tesla’nın hisseleri bugünün çöküş raporlarından sonra bir dalış yaptı.)

Tesla’nın web sitesi, “mevcut Otopilot özelliklerinin aktif sürücü gözetimi gerektirdiği ve aracı otonom yapmadığı” konusunda uyarıda bulunuyor. Ancak Musk, kazanın olduğu gün Twitter’da şirketin Q1 2021 güvenlik raporundan, Otopilot özelliğinin devreye girdiği “sürülen her 4,19 milyon mil için bir kaza” olduğunu belirten bir paragraf yapıştırdı.

Tweetin hiçbir yerinde, insan hayatının kaybedilmesine ilişkin empati veya pişmanlık ifadesi yoktur. Grabowski, Musk’ın kamuya açık yorumlarında bir “kör nokta” kalıbına işaret ederek, “Musk odadaki en zeki kişi olmaya alışkındır, ancak çoğu zaman odadaki en bilge kişi olmak veya en azından sizinle birlikte olmak daha iyidir. öğüdüne güvendiğiniz bilge bir kişi. Şu anda Tesla için durum böyle görünmüyor. “

“Otonom”, “otonom” ve “sürücüsüz” otomobillerle ilgili vızıltılara rağmen, Tesla’nın iletişimi ile tüketicilerin teknoloji anlayışları arasında büyük olasılıkla bir kopukluk var. Geçen sonbaharda bir U.S. News makalesine göre, “Kendi kendine giden araba diye bir şey yoktur”. Muhabir Nick Kurczewski, güvenli operasyon için hala insan müdahalesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yine de, yerel yetkililere göre, Teksas kazasında hiçbir adam direksiyonun arkasında bulunamadı – biri yolcu koltuğundaydı, diğeri arka koltuktaydı. Aile üyeleri The New York Times’a, çiftin yola çıkmadan önce aracın otopilot özelliğini test etmeyi tartıştıklarını söyledi.

Engadget’tan Jon Fingas, arabadaki yolcuların Tesla’nın otopilot ve / veya otonom sürüş özelliklerini yanlış anladıklarını kabul etti. Fingas, “Müşterilerin teknolojiyi abarttığına ve ellerini direksiyon simidinden çekebileceklerini, hatta sürücü koltuğunu tamamen terk edebileceklerini varsaydıklarına dair uzun zamandır endişeler var” diye yazdı.

17 Nisan kazası, kazalara karışan elektrikli araç aküleriyle ilgili tehlikeleri de gözler önüne seriyor. The New York Times’a konuşan Teksaslı bir yetkiliye göre, elektrikli araç pilleri yüksek hızlarda “termal kaçak” yaşayabilir; bu, uzun süreli pil yangınlarına yol açan bir zincirleme reaksiyondur. Araç çarptığında yüksek hızda gidiyordu ve acil müdahale ekipleri alevleri söndürmek için 4 saat 30.000 galon su harcadı.

Tesla, PR’a yeniden yatırım yapmayı tercih etsin ya da etmesin, bazı iletişim yapılacak şeyler, özellikle Birleşik Devletler’in karşısında güvenlik önlemlerini iletmekle görevli Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından dikkate alınmaya değer. Eyaletlerin yılda yaklaşık 40.000 trafik ölümü. Dört saatlik yangınla mücadele çabası herhangi bir gösterge ise, acil durum müdahale ekipleri ve yerel belediyelerin elektrikli araç yangınlarına müdahale etmek için yeni süreçler ve önyükleme için iletişim planları geliştirmeleri gerekecektir.

NHTSA, “güvenlik için” otonom araçlara iyimser bir bakış sağlıyor ve “onları sürmek yerine bizi süren tamamen otonom otomobillerin ve kamyonların gerçeğe dönüşeceğini” öngören özel bir açılış sayfası. Federal kurum, 2025 yılına kadar otonom sürüş özelliklerinin “tamamen otomatikleştirileceğine” inanıyor.

Bu arada, Çin’in Şangay kentinde 19 Nisan’da düzenlenen otomobil fuarında bir aktivist, şirketin hatalı bir fren sistemi etrafındaki kalite kontrol sorunlarını ele almadığı ve güvenlik tarafından videoda sürüklenerek yakalandığı iddiasına dikkat çekmek için bir Tesla aracının üstüne tırmandı. . Gönderi, Çin sosyal medya platformlarında hızla yayıldı.

Keşke Tesla’nın hazırda bir PR temsilcisi olsaydı.

Kaynak için tıklayınız.