İklim değişikliği ile mücadele eylem planı rehberliğinde gezegenimizin maruz kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmeyi amaçlayan lider gıda şirketi Nestle, 22 Nisan Dünya Günü’nde yeni bir projeyle karşımıza çıktı. 

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışan Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, Help Steps uygulaması ortaklığı ile attığımız adımları iyiliğe dönüştürüyor. Hayata geçirilen kampanya dahilinde 22 Nisan – 22 Temmuz arasında atılacak gönüllü adımlar gıda atığını önleyen ve fazla gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Gıda Kurtarma Derneğine bağışlanacak.

186 ülkede faaliyet gösteren Nestlé, “Ortak Değer Yaratma” anlayışıyla yaşam kalitesini arttırmak için gıdanın gücünü ortaya çıkarmak için çalışıyor. Çalışanlarının gönüllülük çalışmaları ile sürdürülebilirlik yaklaşımını yaşamın her alanına taşıyabilmiş olan  şirket Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi’nin 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden biri olan “Amaçlar için Ortaklık” doğrultusunda iş birliklerini artırıyor. 

Bu doğrultuda çalışan Nestlé Türkiye, adımları iyiliğe dönüştürmeyi amaçlayan uygulama Help Steps ile proje geliştirmeye devam ediyor. Nestlé Cares ÇAlışan Gönüllülük Kulübü liderliğinde Dünya Günü’nde başlatılan bu yeni kampanya ile Nestlé, bir önceki kampanyada ulaşılan 160 milyon adım sayısını geçmeyi hedefliyor. 

Güçlü İş Birlikleri ile Sürdürülebilir bir Gelecek Mümkün22 Nisan Dünya Günü gibi anlamlı günleri dünyaya karşı olan sorumluluklarımızı hatırlatması açısından çok değerli bulduğunu belirten Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep SunguOrtak Değer Yaratma anlayışımız çerçevesinde, gezegenimiz için fayda üretecek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemin gereği, Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübümüzle destek aktivitelerimizi dijital alana taşıyabileceğimiz yeni yollar keşfettik. Bu doğrultuda Help Steps’in en güçlü kurumsal destekçilerinden biri olduk. Birlikte hayata geçirdiğimiz ilk projemiz ile Yeryüzü Derneği’nde 160 milyon adımı bağışlanmasına öncülük ettik. Yeni kampanyamızda ise adımlarımızı yine uygulamada ilk defa bulunacak Gıda Kurtarma Derneği için atacağız. Bu mutlu haberi Dünya Günü’nde paylaşmak ayrıcalıklı bir gurur. Nestlé Türkiye çalışanlarının yanı sıra tüm kullanıcıların da destek verebileceği kampanyada biriken adımlar, halihazırda işbirliği halinde olduğumuz sosyal teknoloji girişimi Fazla Gıda’nın, kardeş kuruluşu olan Gıda Kurtarma Derneği’nin çalışmalarında destek olmak üzere kullanılacak. Uygulamayı destekleyen ilk marka iş birliğine imza atan kurum olarak, bu yaklaşımının tüm sektörümüze yol gösterici olacağını düşünüyorum. Önemli bir farkındalığın eseri olan ve gezegenimizin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çeken Dünya Günü’nü kutluyorum. Hayatın her anına iyilik ve dayanışmayı taşıyan Gönüllülük Kulübümüze ve adımlarıyla iyiliği destekleyecek herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak için tıklayınız.