Halkla ilişkiler programları ve halkla ilişkiler kampanyaları genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak bu tam olarak doğru bir şey değildir. Bir PR programı uzun vadeli devam ederken, bir PR kampanyası ekstra planlama ve dikkat gerektiren bir zaman diliminde belirli bir habere dayanır. Pek çok şirket, gerçekten bir PR programını devreye sokması gerektiğinde, belirli bir kampanya için bir PR firması tutmaya çalışır. Neden? Bu, işinizin içini ve dışını bilen ve nihayetinde hikayenizi sizden daha iyi anlatabilecek bir firma olması anlamına gelir. Bu bir gecede olamaz – bu yüzden bir PR programı oluşturmak için zaman ayırmak çok önemlidir.

  1. Halkla İlişkiler ve İş Hedefleri Bir Arada Bulunmalıdır

Bir PR programı için hedefler belirlerken, bu program hedeflerinin iş hedeflerinizi doğrudan desteklemesi çok önemlidir. Örneğin, bir dizi basın hitini güvence altına almak, mutlaka iş hedeflerine doğru akmak zorunda değildir, ancak belirli ticaret merkezlerinde yerleşimleri güvence altına almak, bir şirketin yeni işler için belirli sektörleri hedeflemesi olabilir. Bu sadece PR’ın bir gelir faktörü olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bu hedefler ekipleri (hem dahili hem de PR) sorumlu tutar ve yönetmelerine izin verir.

  1. Halkla İlişkiler Stratejisini ve Taktiklerini Nihai Hedefle Uyumlu Hale Getirmek

Amaç daha fazla tüketici bazlı ürün satmaksa, doğru taktik tüketici yayınlarında ürün incelemeleri almak olacaktır. PR için kesin bir reçete yoktur, her şirket farklı bir şey ister ve etkili halkla ilişkiler stratejileri ve taktikleri buna uymalıdır. Bu nedenle 3 basın bülteni ve 10 basın kitinden oluşan standart bir PR sözleşmesi anlamlı sonuçlar yaratmaz. Her şirketin, başkalarının değil, şirketin kendi iş hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak son derece kişiselleştirilmiş bir stratejiye ihtiyacı vardır.

  1. Etkili Bir Halkla İlişkiler Firması Doğrudan İç Ekiplerle Çalışır:

PR firmaları, sadece bir satıcı veya harici bir ortaktan ziyade bir şirketin uzantısı olarak görüldükçe, sonuçlar o kadar iyi olacaktır.

PR, doğrudan pazarlama ekibiyle birlikte çalışmalı ve diğer ekiplerin şirket genelinde ne yaptıkları hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Pazarlama, özellikle PR’ın neye odaklandığı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olacaktır. Pazarlama ekiplerinin PR’ın kullanabileceği içerik üretmesi, bir vaka çalışması için kullanılabilecek müşterilerle konuşması veya PR’ın destekleyebileceği kampanyaları yürütmesi gerekir. Yıllık pazarlama takvimi hakkında bilgi sahibi olmak, pazarlama faaliyetlerini PR ile uyumlu hale getirmeye yardımcı olacaktır.