Microsoft devasa markaları bünyesine almaya devam ederken, Sony gözlerini oyuncu etkinliklerine dikmiş durumda. Dünyanın en büyük FGC turnuvası olan EVO‘yu saflarına katan firma, bundan böyle turnuvanın kurallarına kendisi karar verecek. Bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenecek olan Evo Online, 6-8 Ağustos ve 13-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate ve Guilty Gear Strive gibi oyunların  da turnuvada olacağı kesinleş durumda.

 Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Güney Amerika’daki oyuncular turnuvaya ücretsiz olarak katılabileceği belirtildi.

Çevrimiçi turnuvadaki en büyük eksiğin Super Smash Bros. olduğu dikkat çekiyor fakat bu durum oyunun online versiyonunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Smash’in bir daha  Evo’da olmayacağına dair iddiaların da asılsız çıktığını belirtmek gerekiyor. Hatta resmi açıklamanın altında oyuncuların konu ile alakalı şikayetlerini dile getirdiği gözlemleniyor.

Evo’nun patronu Mark Julio ise etkinliğin “hala tüm platformlara açık” olduğunu dile getirdiği biliniyor. Öyle ki turnuvada Tekken 7’nin PC üzerinden oynanacağı kesinleşmiş durumda.. Street Fighter V’in ise hem PS5, hem PS4, hem de PC versiyonları turnuvada kullanıcılarla buluşacak.

Kaynak:https://oyungezer.com.tr/haber/playstation-evoyu-satin-aldi