Yüz yüze toplantılar bir kez daha mümkün hale geldikçe, iletişim uzmanları son 12 ayın derslerini ve daha fazla dijital dönüşümü nasıl dahil edebilir? Sanal deneyimler 2020’de bize iyi hizmet etti ve burada kalmak için varlar. Bununla birlikte, yüz yüze olaylara olabildiğince güvenli bir şekilde geri dönme konusunda güçlü bir istek vardır. Ve böylece, sanal ve yüz yüze deneyimlerin bir kombinasyonu olan karma etkinlik, hem iletişim hem de etkinlik pazarlama ekipleri için yeni fırsatlar ve zorluklar yaratarak liderlik etmeye başlayacak.

İyi iletişim her zaman başarılı olayları yürütmenin anahtarı olmuştur ve giderek daha bütünleyici bir rol oynamaya devam edecektir. Aşağıda, iletişim ekiplerinin sağlam etkinlik stratejileri ve yürütme oluşturmak için etkinlik ortaklarıyla hazırlanıp çalışabilecekleri birkaç yol verilmiştir:

1. İletişim kritiktir.

İletişim ve etkinlik pazarlama ekipleri arasında güçlü ortaklıklar kurmak hiç bu kadar önemli olmamıştı.

İletişim ekiplerinin önceden dikkate alması gereken temel unsurlar:

Katılımcıların kayıt aşamasında kabul etmeleri için bir bakım görevi bildirimi (sosyal sözleşme) tartışın ve geliştirin.

Katılımcıları ve personeli korumak için uygulamaya konulan güvenlik protokollerini paylaşın.

Temas takibi amacıyla olay sonrası protokolleri tanımlayın ve iletişim kurun.

Yerinde tırmanmayı gerektiren bir durum ortaya çıkarsa, olumsuz geri bildirime yol açabilecek yanlış iletişimi azaltmak için bir plana sahip olmak veya basın da etkinliğinizi çevreleyen güven ve güveni sürdürmenin anahtarıdır.

2. İlgi çekici içerik oluşturun ve sunun.

İnsanların, özellikle de evde dikkat dağıtıcı unsurları ve sorumlulukları uzaktan yönetmeye devam ederken, sınırlı ilgi alanları var. Yüz yüze etkinlikler için, katılımcılar artık birden fazla mobil cihaza erişebiliyor ve bu da yaratıcı katılım taktiklerini sahip olunması gereken bir zorunluluk haline getiriyor.

İşte bu yeni ortamda katılım oluşturmak ve sürdürmek için bazı fikirler:

Çeşitli içeriğe öncelik verin. Bu, hem sunum yapan kişiler hem de paylaşılan materyal söz konusu olduğunda önemlidir. İnsanlar farklı yollarla öğrenir, bu nedenle, ister canlı yayın yapılan bir açılış konuşması, yönetilen paneller, bir soru-cevap bölümü ile şömine başında sohbet veya etkileşimli aralar ve atölyeler yoluyla olsun, içeriğin sunulma şeklini karıştırmak en iyisidir.

İki yönlü diyalog için fırsatlar yaratın. Katılımcılarınızın etkinliğe katılmasını sağlamanın yollarını bulun. Örneğin, canlı oylama ve anketleri kullanmak, etkileşimli Soru-Cevap veya sohbet işlevi, kişilerin bağlantı kurmasına ve birbirlerinden öğrenmesine yardımcı olur. Katılımcıları çeşitli şekillerde katılmaya motive etmeye yardımcı olmak için oyunlaştırma öğelerini dahil edin. Bu, çeşitli oturumlara katılmak, sorular sormak veya bir sponsora katılmak için puan vermeyi içerebilir.

3. Yüz yüze ve sanal katılımcılar için deneyimi kişiselleştirin.

Karma bir olay stratejisinin sanal ve yüz yüze bileşenleri değişiklik gösterecektir ve bu sorun değildir. Başarılı bir hibrit deneyim sunmanın anahtarı, deneyimlerin aynı olması gerekmediğini, adil olması gerektiğini anlamaktır.

İletişim, sanal ve yüz yüze etkinlikler arasındaki boşluğu doldurmada önemli bir rol oynar. Etkinlik web sitesi ve kayıt ile başlayarak, mesajların sanal olarak değil, yerinde katılanlar için nasıl kişiselleştirileceğini düşünmek önemlidir. Yüz yüze katılımcılar için açık ve özel yerinde iletişimler oluşturun ve çevrimiçi katılımcılar için deneyimi en üst düzeye çıkarmak için sanal platformu en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı belirleyin.

Bir kişinin genellikle yerinde alacağı etkinlik ürünleri ve iletişim materyalleri söz konusu olduğunda, katılımcılara, not defterleri, atıştırmalıklar ve benzeri öğelerle, etkinlikten önce postalanan paketlerle sanal olarak katılanlar için benzer bir deneyim yaratma fırsatı vardır.

Kaynak için tıklayınız.