Hedef kitlenizi ses platformunuzla oluşturmak, hedef demografi hakkında derin bilgi ve cömert bir sabır yardımı gerektirir. Ses içeriğine olan talep her zamankinden daha güçlü ve işletmeler yeni kitlelere ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için podcast’leri çalıştırıyor. Yeni veriler, şu anda 2 milyon aktif podcast ve 48 milyondan fazla podcast bölümü olduğunu gösteriyor. COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana, haftalık podcast dinleyicilerinin% 41’i isteğe bağlı ses içeriğini dinlemek için daha fazla zaman harcadıklarını bildirdi.

Açıktır ki, talep sıkıntısı yoktur ve kullanıcıların “canlı” bir podcast formatında farklı sohbetlere girip çıkmalarını sağlayan ses tabanlı bir sosyal medya uygulaması olan Clubhouse gibi uygulamaların ortaya çıkmasıyla birlikte ayarlanması nispeten kolaydır. bir marka oluşturun ve bir takipçi kitlesi oluşturmaya başlayın. Ancak doğru dinleyicileri çizmek ve sonra onları elde tutmak, özellikle çok fazla içerik mevcut olduğunda ve ortalama bir kişinin dikkat süresi yıl geçtikçe kısaldığında daha büyük bir zorluktur.

Öyleyse, takip eden sadık bir podcast oluşturmak, kitlenizin ilgisini çekmek ve dinleyicileri artırmak için en iyi yaklaşım nedir? Aşağıda, bir iş podcast sunucusu olarak deneyimlerime ve halkla ilişkiler alanında uzun bir kariyere dayanan denenmiş ve doğrulanmış beş taktik var.

1. Daha fazla görünürlük için misafirinizden yararlanın.

Podcast’iniz konuklarla röportaj yapmayı içeriyorsa, muhtemelen onları bir nedenden dolayı seçmişsinizdir. Kaydı yayınlamadan önceki tanıtım döneminde bu nedenin – uzmanlıkları, şöhretleri, deneyimleri vb. – ortaya çıkmasına izin verin. Adlarını şovun başlığına ekleyin, böylece katkıları önde ve merkezde olur. Maruz kalmayı en üst düzeye çıkarmak için misafirinize kendi sosyal medya kanallarında paylaşabilecekleri bağlantılar ve grafikler sağlayın. Misafirinizin takipçileri, sizin ve misafirinizin tartıştığı konulara büyük olasılıkla tutkuyla yaklaştıkları için ideal bir hedef kitledir.

2. Fragman ve takip olarak kullanmak için kayıttan odyogramlar oluşturun.

Odyogramları (podcast’inizden parçalar) kesmek, onu lansman tarihinden önce ve sonra tanıtmanıza olanak tanır. Podcast’i yayınlamadan önce, piyasaya sürülmesini sağlamak için odyogramları kullanabilirsiniz. (Odyogramı kolayca bulabilmeniz için, misafiriniz kayıt sırasında tartışmalı veya coşkulu bir şey söylediğinde bunu not etmenizi öneririm.)

En iyi odyogramlar sansasyonel, şaşırtıcı veya yeni bilgilerdir. Dinleyicinin podcast’in geri kalanını aramasını istediğinizi unutmayın. Yayınladıktan sonra, “kaçırdıysanız diye” sosyal kanallara odyogram gönderin.

3. Podcast’lerinizin etrafına blog yazıları yazın.

Her kayıt hakkında blog yazıları yazmak, podcast’in içeriğini en üst düzeye çıkarabilir ve farklı bir format aracılığıyla daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşabilir. Bazı potansiyel dinleyiciler, yayına girmeden önce podcast’inizin konusu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilir ve blog gönderileri, henüz dinlemelerini istemeden bu kitleyle bağlantı kurmanın mükemmel bir yoludur. Okuyucunuza daha fazla değer katmak ve görünürlüğü artırmak için kaydınıza bağlantı verin veya bloglarda ilgili ek içerik sağlayın.

4. Rahatça sohbet edebileceğiniz misafirleri hedefleyin.

 Kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan biriyle bir tartışma düzenleyerek, kaydınız muhtemelen daha pürüzsüz ve dinleyiciler için daha uygun olacaktır. Sohbet boyunca enerjinizi yüksek tutun ve siz ve misafirinizin tutkulu olduğu bir konu seçtiğinizden emin olun, böylece canlı ve meşgul kalmanız kolaylaşır.

5. Israrcı olun.

Yavaş ve istikrarlı olan yarışı podcast’lerle kazanır. Elbette, aniden popülerlik kazananlar var, ancak gerçekten düzenli, sağlam bir içerik ve sadık bir dinleyici tabanı oluşturmak için zamana ihtiyacınız var. Konu fikirleri geliştirmek, misafir bulmak, kayıt ve tanıtım için tutarlı bir şekilde zaman ayırmayı planlayın. Uzun oyunu oynarsanız, SEO’nuz geliştikçe doğru dinleyicileri toplayacaksınız.

Kaynak için tıklayınız.