mom-working-message-needed-mothers-day

Pandemi herkes için farklı zorluklar getirirken, özellikle çalışan anneler için işin farklı bir boyutu ortaya çıkıyor. Okulların kapanması ile hem çalışmak hem de çocukları ile ilgilenmek zorunda kalan anneler, 1 yılı geçen süredir büyük bir iş yükü ile hayatlarına devam ediyor. Bu durum annelerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak problemler yaşamasına neden olurken, onları daha da hassaslaştırıyor. Annelerin içerisinde bulunduğu bu durum, markalar ile iletişimlerinde de etki yaratıyor. Büyük baskı altında kalan anneler, markaları kendileri ile arkadaş görüyor. Bu durumda, markaların iletişim çalışmalarında verdikleri mesajlara daha da dikkat etmesi bekleniyor.

Yapılan iletişim çalışmalarında annelerin beklediği en önemli mesaj birlik olma üzerine yoğunlaşıyor. Yoğun iş yükü altında kalan anneler kendilerini yalnız hissetmeye başlıyor ve bu durum, dışarıdan destek ihtiyacını doğuruyor. Aile içerisinde eş, anne-baba veya yakın çevreden destek görseler de, markaların bu dönemde yapacağı destekleyici iletişim annelerin moraline katkı sağlıyor ve markalar ile yakınlaşmasını sağlıyor.

İkinci olarak, anneler markaların onları mükemmel görmemesini, bazı hatalarında normal görülmesini bekliyor. Markaların yaptığı “süper anne” modelli çalışmalar anneler üzerinde baskı oluşturuyor. Bunun yerine, hataları olan ancak bunları normalleştirebilen iletişimler anneleri daha rahat hissettiriyor.

Annelerin diğer bir beklentisi ise genellemelerden uzak durmak. Çünkü her anne kendisine ait özel bir alana sahip ve genellemeler onlara uymuyor. Bu nedenle, çeşitlendirilmiş bir anne profili üzerine iletişim kurgulamak daha iyi bir empati anlayışı ortaya koyuyor ve anneler ile kurulan bağı güçlendiriyor. 

Son olarak, annelerin bu dönemdeki önemli ihtiyaçlarından birisi ise moral. Normalleşmenin yaklaştığı ve annelerin üzerindeki baskının kalkacağı mesajını vermek de annelerin umutlanması ve direncinin artmasına katkı sağlıyor. Bu tür iletişim yaratan markalar annelerle dayanışma içerisine giriyor ve birlikte olma, destek olma anlayışlarını geliştiriyor.

Kaynak İçin Tıklayın.