Küresel salgın ve yaygın uzaktan çalışmaya geçiş, yıllarca yaygın olmayabilecek teknolojik değişiklikleri beraberinde getirdi. 15 ay önce Zoom (ve Teams ve Google Meet vb.) Toplantılarının ne kadar yaygın olduğunu ve teknolojiye yeni başlayanların bile ne kadar kolay hale geldiğini tahmin etmek zor olurdu.

Ve bu buzdağının sadece görünen kısmı. Teknolojik değişimin hızı, özellikle sanal iletişim alanında 2020’de hiper sürücüye taşındı ve geri dönüşü yok. Bu, sanal iletişimi sağlamak, çabalarının ölçülmesini sağlamak, verimliliği artırmak ve işgücü genelinde katılımı teşvik etmek için yeni araçlardan etkin bir şekilde yararlanmaya çalışırken iletişimcilerin görevinde devrim yarattı.

Ama gerçek anlamda, iletişimcilerin kendileri sadece ayak uydurmaya zorlandılar. Çok sayıda şirket merkezinin geleceğine bakıyoruz: fiziksel genel merkez ve dijital işyeri genel merkezi.

Bunlar, Ragan’ın İletişim Liderlik Konseyi’nin özel bir çalışması olan Ragan’ın üçüncü yıllık İletişim Kıyaslama Raporu’nun temel bulguları arasındadır. Karşılaştırma Raporu, 13 Ocak 2021- 7 Şubat 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen çevrimiçi bir ankete verilen yanıtlara dayanmaktadır. Anket, dünya çapındaki iç ve dış iletişimcilerden 755 nitelikli yanıt verdi.

Sonuçlar dinamik bir zamanın, teknolojide, sosyal adalette, iletişim ölçümünde ve çok daha fazlasının resmini çiziyor. Kıyaslama Raporunun iletişim teknolojisi bölümüne göre, sanal iletişim teknolojisi doğal olarak en çok ilgi çeken alandır, ancak daha geniş bir model ortaya çıkmaktadır. Bazı bölgelerde bazı ürünler (bazen ücretsiz ürünler) hakim olsa da, genellikle belirli bir çözüm konusunda fikir birliği yoktur. Farklı kuruluşlar, kendi ihtiyaç değerlendirmelerine bağlı olarak farklı ürünler kullanır.

İletişim Liderliği Konseyi üyeleri, genel yanıt verenler arasında bir dizi kayda değer şekilde akranlarından farklıydı. Örneğin, 2020’de hangi yeni araçları veya kanalları ekledikleri sorulduğunda, CLC üyelerinin Zoom, Microsoft Teams ve Webex gibi sanal araçlardan bahsetme olasılıkları biraz daha düşüktü ve podcast’ler gibi diğer teknolojileri benimseme olasılıkları çok daha yüksekti (% 22) , bir mobil uygulama (% 13) ve dahili bir video portalı (% 11).

CLC üyeleri, diğer katılımcılara göre dijital işyeri aracı SharePoint (Microsoft) ve PoliteMail platformunu kullanma olasılıkları çok daha yüksekti.

Tüm teknoloji soruları arasında “diğer” kategorisi hakim olma eğilimindedir, ancak soruların hiçbirinde belirli bir model ortaya çıkmaz. İletişim teknolojisi araçlarına ilişkin Karşılaştırma Raporu verilerine bir göz atın.

2020’de hangi yeni kanalları veya araçları eklediniz? (Katılımcılar uygun olan tüm seçenekleri seçti.)

Sanal araçlar (ör. Zoom, Microsoft Teams, Webex) -% 64

Mesajlaşma uygulamaları (ör. Slack, Teams, WhatsApp) -% 24

Yukarıdakilerin hiçbiri -% 21

Podcasting -% 14

Dahili sosyal medya -% 9

Mobil uygulama -% 8

Dahili video portalı -% 7

Marka haberciliği dijital platformu -% 5

Sohbet robotları -% 4

Yapay zeka -% 2

Sanal toplantı platformları, 2020’de iletişimcilerin odaklandığı yeni araçlara ve teknolojiye hakim oldu.

Hangi dijital çalışma alanı araçlarını kullanıyorsunuz? (Katılımcılar uygun olan tüm seçenekleri seçti.)

Microsoft Takımları -% 73

SharePoint -% 59

Diğer -% 21

Yammer -% 21

Gevşek -% 17

Birleşme -% 5

Facebook’tan işyeri -% 4

Dinamik Sinyal -% 3

Sosyal Koro -% 3

Arıcı -% 1

Simpplr -% 1

Personel tabanı -% 1

hubEngage – 0%

LumApps -% 0

Samepage -% 0

EMPLOYEEapp – 0%

Şaşırtıcı bir şekilde, genel yanıt verenlerin% 59’u ve İletişim Liderlik Konseyi üyelerinin% 73’ü tarafından alıntı yapılan SharePoint de dahil olmak üzere bu kategoriye dört ürün hakim. Hem Microsoft Teams’in hem de SharePoint’in Office 365 ürünü ile birlikte paketlendiğini ve ücretsiz katmanlara sahip olduğunu belirtmek gerekir. Listelenen 16 çözüm arasında bile kategori tamamen açık kalır. Listelenmemiş “diğer” ürünlerden yanıt verenlerin% 21,4’ü tarafından alıntı yapıldı. “Diğer” kategorisinde birçok araçtan bahsedildi ve net bir model ortaya çıkmadı. Bahsedilenler arasında Basecamp, Zoom, Google, Jabber, Rainbow, Bambu, Citrix, Asana, LifeSize, WorkFront ve diğerleri vardı.

Hangi üretkenlik / proje yönetimi araçlarını ve sistemlerini kullanıyorsunuz? (Katılımcılar uygun olan tüm seçenekleri seçti.)

Dropbox -% 38

Diğer -% 33

Microsoft Planlayıcı -% 20

Trello -% 15

Gevşek -% 13

Asana -% 10

Basecamp -% 10

Çalışma Önü -% 8

Jira -% 7

Vuruş -% 5

Monday.com -% 4

GitHub -% 2

Canto -% 1

ProofHub -% 0

Bakiye – 0%

Planlanabilir -% 0

Bu kategorideki hiçbir ürün yanıt verenler arasında çok büyük bir pazar payına sahip değil, ancak Dropbox en yakın ürün. Yine, “diğer” kategorisi üst sıralarda yer alır ve yine, bu yanıtta yaygın olarak “hiçbiri” nin zikredilmesi dışında hiçbir belirgin model ortaya çıkmaz.

Hangi medya izleme ve sosyal dinleme araçlarını kullanıyorsunuz? (Katılımcılar uygun olan tüm seçenekleri seçti.)

Google Analytics -% 58

Diğer -% 28

Hootsuite -% 26

Kision -% 26

Eriyik suyu -% 21

Sprout Social -% 13

Business Wire -% 9

MuckRack -% 4

Tampon -% 3

Bahsetme -% 2

BurrellesLuce -% 1

Gevrek -% 1

Doğrudan Haber -% 1

Sinyal Al -% 1

Google Analytics, bu kategorideki baskın araçtır ve ücretsiz olduğu düşünüldüğünde şaşırtıcı değildir. İletişim Liderlik Konseyi üyeleri arasında en yaygın ikinci araç,% 38’lik bir oranla iletişim profesyonelleri için özel olarak geliştirilmiş bir ürün olan Cision’tır ve tüm katılımcıların yalnızca% 26’sı tarafından bahsedilmektedir. “Diğer” yanıtlar arasında hiçbir ürün öne çıkmıyor. “Hiçbiri” gibi bir düzineden fazlası bahsediliyor.

Kaynak için tıklayınız.