2021 baharının gelişi ve milyarlarca ağustosböceği bize yenilenmenin gücünü hatırlatıyor. Bilgili halkla ilişkiler uzmanları, gelişmekte olan bahçelerinden bir ipucu almalı ve iletişim yayı temizliğine öncelik vermelidir.

Hedeflerinize Eğilin

Sonbahar ve kış aylarında, kuruluşlar 12 ay boyunca kullanacakları editoryal takvimler, medya taktikleri ve KPI’larla planlama ve çıkış toplantılarına onlarca saat harcıyor. Ancak şu ana kadar yılla ilgili açık uçlu sorular sormanın zamanı geldi, örneğin:

2021 hedeflerimizi nasıl takip ediyoruz?

Yeni öncelikler ortaya çıktı mı?

Nerede mükemmelleşiyoruz?

Nerede geliştirebiliriz?

Veri ve analitiği kullanarak bu soruları yanıtladıktan sonra, en iyi taktik, kaynakların biraz yeniden tahsis edilmesini içerebilir. Belki de 2021’de yatırım topluluğuna ulaşmak isteyen bir teknoloji girişimisiniz. Ticari yayınlarda güçlü teklifler alıyor ancak yatırımcılardan çok az ilgi görüyorsanız, LinkedIn aracılığıyla medya hitlerinizi tanıtmaya yeniden odaklanın.

Öte yandan, öncelikleri tamamen yeniden değerlendirmeniz gerekebilir. Yeni bir CEO veya kriz böyle bir değişime neden olabilir. Belki de 1. Çeyrek iletişim çabalarınız beklentilerin altında performans göstermiştir. Her şeye rağmen, strateji belgelerini incelemek ve neyi hurdaya çıkaracağınızı, ekleyeceğinizi veya ayarlayacağınızı belirlemek için şimdi mükemmel bir an.

Çevrimiçi Varlığınızı Süpürün

Hatalar olur. Ancak internet çağında bir kuruluş, geçmişte yapılan hatalar bile ortaya çıktığında veya yeniden su yüzüne çıktığında halkın güvenini kaybedebilir.

En uç örnekler, büyük tartışmalara neden olabilir. Bir örnek, Condé Nast’ın Alexi McCammond’u Teen Vogue’un baş editörü olarak ataması ve ardından birkaç yıl önce gönderdiği Asya karşıtı tweetleri içeren geçmişiyle hesaplaşmasıdır.

Umarım, şirketinizin gafı daha evcildir; belki de o zamandan beri reddettiğiniz içeriği yeniden tweetledi. Belki daha önce oluşturduğunuz içerik çok kapsayıcı değil veya yanlış üslupta duruyor.

Sosyal medyanızı ve internetteki varlığınızı tartışmalı içerik için denetlemek alaycı veya aşırı temkinli görünebilir. Öte yandan, geçmiş iletişiminizi değerlendirmek için bu baharda birkaç saatinizi ayırmak, sizi zarar görmüş bir itibarı onarmak için harcadığınız bir gelecekten kurtarabilir.

Bu Medya Listelerini Temizleyin

Medya listeleri, modern medya ortamında hızla toz topluyor. The Wrap’in bu yılın başlarında bildirdiği gibi, haber kuruluşları 2020’de ABD’de 16.160 işten rekor kırdı. Bu, ne yazık ki binlerce muhabir, editör ve yapımcının yeni işler aradığı ve umarım onları bulduğu anlamına geliyor. Bu gazetecilerden bazıları medya listelerinizde.

Ek olarak, işlerini sürdüren gazetecilerin, ayrılan meslektaşlarının yenilgisini üstlenmesi muhtemeldir. Bu, listeniz için daha fazla güncelleme anlamına gelir.

İdeal olarak, bu güncellemeleri gerçek zamanlı olarak yapabilirdik, ancak gerçek şu ki pek çok muhabir – özellikle uzun süredir serbest çalışanlar – işten işe hemen atlamaz. Olsalar bile, tüm kişilerinizi her zaman takip edemezsiniz.

Bu nedenle halkla ilişkiler uzmanları, medya listelerine göz atmak ve yılın geri kalanında güncel, okunaklı ve yoğun satış konuşmalarına hazır olmalarını sağlamak için bu baharı kullanmalıdır.

İletişim bahar temizliği mütevazı ağustosböceği kadar çekici olmayabilir, ancak kuruluşunuzu yılın ikinci yarısında ortaya çıkabilecek zorluklara karşı yenilenmiş ve daha hazırlıklı hale getirecektir.

Kaynak için tıklayınız.