PR, Olivia Pope’un “Skandal” da gösterdiği kadar şiddetli veya Samantha Jones’un “Sex in the City” de tasvir ettiği kadar seksi bir kariyer değil, ancak sektördekiler yaptıklarını seviyorlar. Aynı zamanda büyüme fırsatları olan bir sektör.

US News & World Report, PR’yi en iyi 3 numaralı yaratıcı ve medya işi olarak sıraladı, yazıyor: Çalışma İstatistikleri Bürosu, halkla ilişkiler uzmanları için istihdamın 2014 ve 2024 arasında yüzde 6 artacağını öngörüyor. Bu süre zarfında, 14.900 yeni işe ihtiyaç duyulacaktır. doldurulacak.

PR aynı zamanda daha fazla fırsat açan pazarlama çabaları için daha önemli hale geliyor.

Advertising Age raporuna göre: 

Halkla ilişkiler, planlara geç eklenmiş ve diğer disiplinler gibi nadiren tanınmış olsa bile, pazarlama karışımında her zaman rol oynamıştır. Ancak atlanabilir, engellenebilir, devre dışı bırakılabilen reklamcılığın ortaya çıkması, her zamankinden daha entegre kampanyalardan bahsetmeye bile gerek yok, PR aniden destekleyici bir rolden fazlasını talep edebileceği ve hatta belki de merkez sahneye çıkabileceği anlamına geliyor.

Halkla İlişkiler alanında bir kariyer mi düşünüyorsunuz? İşte endüstrinin sizin için doğru olduğuna dair altı işaret:

1. Sürekli telefonunuza bakıyorsanız.

Candy Crush’ı unutun — çoğu halkla ilişkiler uzmanının gelen e-postaları yanıtlamak, bir muhabir veya müşteri araması yapmak ve sosyal medya takipçilerine yanıt vermek için yakınlarda telefonları vardır. PR 9’dan 5’e kadar bir iş değildir, özellikle dijital kampanyalarda çalışıyorsanız; Facebook, Twitter, Instagram ve Snapchat 7/24 çalışır. En sevdiğiniz prime time TV şovu sırasında kesintiye uğramaktan memnunsanız ve bir muhabiri bir son dakika haberi olayı için bir kaynağa bağlamak için hızlıca dönebiliyorsanız, halkla ilişkilerde mükemmel olacaksınız.

2. Son teslim tarihlerinde başarılı oluyorsanız.

Halkla ilişkiler uzmanları genellikle kotalar gibi müşteri ve yönetici beklentilerinin baskısını hissederler. Haber merkezleri küçüldükçe, PR uzmanları yükü omuzlamaya yardımcı olabilir, ancak sürekli olarak sıkılaştırılan teslim tarihleriyle karşı karşıya kalırlar ve buna ayak uydurabilenler zirveye çıkar. Büyük halkla ilişkiler profesyonelleri baskı altında çökmezler, bunun yerine sorunları çözmek ve hedeflerine ulaşmak için fikirler, basın bültenleri ve bağlantılar üretmek için motive olurlar.

3. İlişki kurmada ustaysanız.

Tüm halkla ilişkiler profesyonellerinin dışa dönük olduğu yanılgısı olsa da, başarılı iletişimciler, kuruluşların başarı için ihtiyaç duyduğu müşteriler, müşteriler, ortaklar, satıcılar ve diğer taraflarla ilişkiler kurma ve sürdürme konusunda yeteneklidir. Halkla ilişkiler profesyonelleri, genellikle pazarlama, reklamcılık, insan kaynakları ve yönetici takımındaki meslektaşlarıyla işbirliği yapmak zorundadır. İyi dinlerseniz, belirli ortakları neyin motive ettiğini anlarsanız ve insanları bir araya getirmede başarılı olursanız, PR sizin için doğru alandır.

4. Ayrıntılara odaklanıyorsanız.

Ölçülebilir kampanya hedefleri ve hedefleri belirlersiniz. Kuruluşunuzun basın konferanslarında, muhabirlerin basın paketlerinin doğru bilgilerle doldurulmasını ve görsel-işitsel ekipmanın düzgün çalıştığından emin olursunuz. Halkla ilişkiler uzmanları, büyük resmin birçok önemli ayrıntıyı içerdiğinin farkındadır. Halkla İlişkiler alanında bir kariyer yaratıcı olmanıza izin verse de, bilgili iletişimciler iş hedeflerini PR çabalarına bağlamada, işlerini üç kez kontrol etmede ve değerlerini ölçebilmelerini sağlamada da ustadır.

5. İyi yazabiliyorsanız.

Faulkner veya Shakespeare olmak zorunda değilsiniz, ancak bir ifadeyi ustaca çevirebilen halkla ilişkiler uzmanları kendilerini daha fazla kariyer ve müşteri fırsatıyla bulacaktır.

Etkili yazma alışkanlıkları geliştirmek ve AP stilini sağlam bir şekilde ele almak, yalnızca medya ilişkileri çabalarınızı ilerletmekle kalmaz, aynı zamanda sosyal medyadaki hünerinizi artıracak, misafir bloglarına kapıyı açacak ve kuruluşunuz için seçkin bir marka gazetecisi ve hikaye anlatıcısı olmanıza yardımcı olacaktır. müşteriler.

Cision, 2014 yılında PR uzmanlarının yalnızca yüzde 60’ının yerinde bir içerik pazarlama planı olduğunu ve ankete katılan iletişimcilerin yalnızca yüzde 35’inin blog yazmayı önemli bir dağıtım yöntemi olarak gördüğünü bildirdi. Kapost, 2015 yılında B2B kuruluşlarının üçte ikisinin (yüzde 67) içerik pazarlamayı yüksek öncelik olarak değerlendirdiğini, ancak yarısından azının (yüzde 44) belgelenmiş bir stratejiye sahip olduğunu bildirdi.

Sayı geçen yıl çok fazla iyileşmedi: Hubspot, pazarlamacıların yalnızca yüzde 60’ının 2016’da blog yayınlarına öncelik verdiğini bildirdi. İyileştirme alanı var ve iyi yazanlar ve alakalı, istenen içeriği üreten kişiler kendilerini yüksek talep altında bulacaklar.

6. Reddedilme ile başa çıkabiliyorsanız.

Özellikle haber olmayan veya alakasız konularla dolu iseler, satış konuşmaları gönderdiğiniz muhabirlerden “hayır” duymaya veya hiçbir şey duymamaya alışın. Halkla ilişkiler profesyonelleri için reddedilme, elbette reddedilen sahaların ötesine geçer. İletişimciler, müşteriler tarafından reddedilebilir veya parlak yeni kampanyalarının sonuç almadığını öğrenebilir. Derinlemesine araştırmak ve daha iyisini yapmak için bir meydan okuma olarak “hayır” diyecek bir tipseniz, kararlılığınızın ve kararlılığınızın işe yarayacağını görebilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.