TikTok günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi ve üye sayısını da en hızlı şekilde artıran platform olarak öne çıkıyor. Bu da TikTok’u markalar için kritik bir mecra haline getiriyor. TikTok üzerinde bir çok marka iletişim stratejileri geliştiriyor. Özellikle Z jenerasyonu ve 18 yaş altı popülasyon ile iletişimde önemli bir yeri olan mecra, bu nedenle daha yenilikçi bir bakış açısı gerektiriyor. Ancak TikTok’ta yapılan iletişimin tüm diğer sosyal medya mecralarından farklı olması gerekiyor, çünkü burada kitlenin beklentileri farklılaşıyor.

Öncelikle, 18 yaş altı jenerasyon henüz satın alma aşamasına gelmemiş ve bir çok ihtiyacı aileleri tarafından karşılanan bireylerden oluşuyor. Bu da satışa yönelik çalışmaların verimsizleşmesine neden oluyor. TikTok üzerinde kurgulanan reklam çalışmaları hedef kitlenin talebini artırarak aileler tarafından satın almaya zorlamayı amaçlıyor. Ancak bu durum farklı hedefler ile çelişen bir durum yaratıyor. 

TikTok temelde markalar için geleceğin müşterilerini bulunduruyor, bu nedenle, satışa yönelik reklam çalışmaları yerine ilişki kurma üzerine etkileşim yaratmak daha önemli hale geliyor. Bu durum yanı zamanda hedef kitlenin istekleri ile de örtüşüyor. TikTok kullanan gençler, markalardan reklam değil, içerik görmek istiyor. Yapılan araştırmada TikTok kullanıcılarının reklamları %78 oranında olumsuz karşıladığı görülüyor. TikTok kullanıcıları markalardan onların ilgisini çeken içerikler yaratmasını bekliyor. 

TikTok’da özellikle müzik içeren videolar yüksek izlenebilirliğe ulaşıyor. Burada eğlenceye dayalı içeriklerin yaratılması hem daha fazla kişiye ulaşma hem de daha sağlam marka ilişkisi yaratma açısından önem taşıyor. TikTok kullanıcıları kendi ortamlarında ürün satışı yapmaya karşı çıkıyor ancak markaların onları anlamasına ise değer veriyor. Bu nedenle markaların yeni jenerasyonu tanıyan ve onlara hitap eden videolar yaratması bekleniyor.

Kaynak İçin Tıklayın.