2020’de evde sıkışıp kalan birçok kişi için sosyal medya, dış dünyayı keşfetmeye devam etmenin tek yollarından birini sağladı. Hootsuite ve We Are Social’ın haberine göre, sosyal medya kullanımı geçtiğimiz yıl yüzde 13 arttı. Sprout Social tarafından yapılan yeni araştırmanın, yöneticilerin yüzde 91’inin sosyal bütçelerinin önümüzdeki üç yıl içinde artmaya devam edeceğini öngördüğünü göstermesi şaşırtıcı olmamalı. Neredeyse yarısı harcamaları yüzde 100 artırmayı bekliyor.

Yeni İş Zekası Olarak Sosyal Veriler

Sosyal medya teoride yeni bir mesajlaşma stratejisi olmasa da pratikte gelişmeye devam ediyor. Püskürtme ve dua gönderme günleri çoktan geride kaldı. İşletmeler, karar verme sürecini etkilemek için önemli iş zekası sağlayan stratejik planlamalarını bilgilendirmek için giderek daha fazla sosyal verilere bağımlı hale geldi.

Harris Anketi, insanların ve işletmelerin bugün sosyal medyayı nasıl kullandıklarını ve gelecekte onu nasıl kullanmayı planladıklarını anlamak için 1.000’den fazla ABD’li tüketici ve 250 işletme yöneticisine anket yaptı. “Sosyal Medyanın Durumu: Bir Yıl Dönüşümden Sonra Yöneticiler Sosyal Medyanın Her Yerinde”, sosyal medyanın bir iş stratejisi olarak önemini, müşteri deneyiminin temel taşı olarak rolünü ve başarıya ulaşmada markaların karşılaştığı zorlukları ortaya koyuyor.

Raporda belirtildiği gibi, yöneticiler, sosyal medya verilerinin yalnızca pazarlama departmanında değil, tüm organizasyonda strateji ve iş kararları için bilgi sağlamak üzere kullanılmasını bekliyorlar. Yöneticiler, sosyal veri noktalarının satış (yüzde 67), müşteri hizmetleri (yüzde 61), ürün (yüzde 53), araştırma ve geliştirme (yüzde 48) ve insan kaynakları (yüzde 43) genelinde karar verme sürecini etkileyeceğini söylüyor.

Sprout Social başkanı Ryan Barretto, “Geçtiğimiz yıl, işletmelerde gerçekleşen dijital dönüşüm için bir katalizör görevi gördü, ancak rapor bulgularından en çekici bulduğum şey, bu dönüşümün orantısız bir şekilde sosyal medyada ortaya çıkması” dedi. .

Tüketiciler Sosyalleşmeyi Seçiyor

Tüketiciler, özellikle genç nesiller, marka bulma, tanıma ve destekleme söz konusu olduğunda anlayışlı sosyal kullanımlarında hiçbir yavaşlama göstermiyor. Barretto, “Tüketiciler nettir – sosyal medya, müşteri deneyiminin başlaması, gelişmesi ve bitmesi gereken yerdir” dedi. “Bir yıl öncesine kıyasla, tüketiciler yeni markaları keşfetmek (yüzde 43), markaları arkadaşlarına ve ailelerine tavsiye etmek (yüzde 33) ve satın almak (yüzde 36) için giderek daha fazla sosyal medyayı kullanıyor. Bu rakamlar genç nesiller için daha da belirgin hale geliyor. “

Takipçileri ve tüketicileri dinlemek, sosyal stratejinin önemli bir parçası haline geldi ve zayıf bir varlık bir markaya zarar verecektir. Rapora göre, “Tüketicilerin yüzde 62’si güçlü bir sosyal varlığa sahip olmayan işletmelerin uzun vadede başarılı olamayacağına inanıyor.”

Alaka düzeyi, tüketici deneyimiyle ilgili bir etki yaratır. Tüketiciler, şirketlerin sosyal medyayı önceki etkileşimlere dayalı olarak daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlamak için kullanmasını (yüzde 61), müşterilerin sosyal medyada neler gönderdiğini okuyup analiz etmesini (yüzde 59) ve sosyal medyadaki faaliyetlerine göre onları daha iyi tanımasını (yüzde 51) bekliyor. ).

Olumlu bir sosyal medya deneyimi, müşteri üzerinde kalıcı bir etki yaratacaktır. Anket, tüketicilerin yüzde 78’inin bir markayla sosyal medyada olumlu bir deneyim yaşadıktan sonra satın almaya daha istekli olduğunu, yüzde 77’sinin rekabette o markayı seçmeye istekli olduğunu ve yüzde 72’sinin harcamaları artıracağını belirtiyor.

Ancak yöneticiler sosyal medyada yapacak işlerin olduğunu düşünüyor ve şirketlerinin yeteneklerine güvenmiyorlar. Yöneticilerin yarısından azı mevcut sosyal medya stratejilerini “çok etkili” olarak tanımlarken, yöneticilerin yüzde 90’ı şirketlerinin müşterilerini anlamak için sosyal verileri daha etkili bir şekilde kullanmaları gerektiğini kabul ediyor. Sosyal medya uzmanlığı önümüzdeki yıllarda iyi bir yatırım olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak için tıklayınız.