Pepsi, hamburgerin yanında en iyi giden içeceğin kendilerine ait olduğunu fast food zincirlerinin ambalajlarında ortaya çıkan Pepsi logosuna gönderme yaparak vurguluyor.

ABD’deki en büyük fast food zincirlerine bakıldığı zaman tüketicilerin Pepsi yerine Coca-Cola seçtiği görülüyor. Pazardaki 10 zincirden 9’u Pepsi yerine Coca-Cola’ı tercih ediyor. Pepsi de ortada böylesine bir fark varken tadım testlerinden aldığı sonuçları da göz önünde bulundurarak bir medyan okuma gerçekleştiriyor. Marka bu konuda akıllıca bir hareket ortaya koyarak. Burger King, McDonald’s ve Wendy’s ambalajlarında gizlenmiş Pepsi logolarını ortaya çıkarıyor.

Menüde olmasak bile resmin içindeyiz

Fast food ikonografisindeki gizli Pepsi logolarını gösteren #BetterwithPepsi etiketli kampanya ABD’deki Ulusal Burger Günü kapsamında Alma ve VaynerMedia iş birliği ile ortaya çıkıyor. Reklam kampanyası Pepsi’nin bu ayın başında gerçekleştirdiği gözü kapalı tadım testlerinin bir parçası olarak sunuluyor. Üç fast-food zincirinin imzası olan hamburgerlerin yer aldığı tadım testinde 233 katılımcının yüzde 60’ı Coca-Cola yerine Pepsi’yi tercih ediyor.

Kaynak için tıklayın.