Çalışanları yükselten, motive eden ve güçlendiren bir işyeri kültürü yaratmak, iş başarısı için çok önemlidir. Ancak birçok çalışan uzaktan çalışırken nasıl canlı bir kültür yaratabilir ve sürdürebilirsiniz?

Ergotron CEO’su Chad Severson, yakın tarihli bir web seminerinde dört büyük fikri paylaştı:

1. Esnek, rahat çalışma yerlerini kolaylaştırın. Severson, şirketlerin uzun vadede hibrit, her yerden çalışabilen ekipleri desteklemek için donanımlı olması gerektiğini söylüyor. Bu, çalışanların evden çalışmalarına da “izin vermenin” ötesine geçer.

Şirketler, çalışanları için birinci sınıf, ergonomik ev ofis ekipmanına yatırım yapmalı ve işçilerin çalışma alanlarının bir stres sığınağından ziyade bir sağlık cenneti olduğunu hissetmelerini sağlamak için geriye doğru eğilmeli (elbette gerildikten sonra).

Severson bazı ergonomik temelleri paylaştı:

2. Kişisel olarak bağlanmaya öncelik verin. Severson, özellikle salgının yalnızlığına ve kaosuna katlanmaya devam ederken, birebir görüşmelerin önemini vurguluyor. Severson, “Yöneticiler sık ​​iletişim ve kontroller için zaman ayırmalıdır” diyor.

Severson, önemli olana odaklanma meselesi, diyor. İşe alım sürecinize yoğun bir şekilde yatırım yapmanızı ve çalışanların duyulduğunu, takdir edildiğini ve onaylandığını hissetmesini sağlamak için ekstra yol kat etmenizi tavsiye ediyor. “Koltukta kalma süresi artık önemli değil. Çalışanlara ve müşterilere nasıl davrandığınız önemlidir.

Kişisel bağlantılara öncelik vermek, zihinsel sağlık stres faktörlerine karşı önemli bir engeldir. Başarılı şirketler, yardım istemenin uygun olduğu (ve teşvik edildiği) kültürlere sahiptir. En iyi şirketler, anlamlı bağlantıları kolaylaştırmak ve sürekli olarak akıl sağlığı avantajları, kaynakları ve faydaları sunmak için sık sık çalışan kaynak gruplarını teşvik eder.

Çalışan sağlığı bir “maraton, kısa mesafe koşusu değil” diyor Severson. Bu nedenle, çalışan refahına ilişkin bütünsel bir bakış açısıyla uzun vadeli yatırım planları yapın.

3. Empati anahtardır. Çalışanlarınızın ihtiyaçları, endişeleri ve tercihleri, şirketinizin ofise dönüş planlarını şekillendirmelidir. Yani, fiziksel bir yerde yeniden toplanmaya bile karar verirseniz.

Gerçek empati, iş modelinizi çalışanlarınızın COVID sonrası yaşam tarzlarına ve sınırlamalarına uyacak şekilde değiştirmek anlamına gelebilir.

4. Deney yapın ve öğrenin. Severson, uzak bir ortamda yaratıcılığı ve yeniliği teşvik etmeye devam etmenin hayati önem taşıdığını söylüyor. Ergotron’un ortak bir ofis alanından kabinleri çıkardığını ve bir ofis ortamına dönmek isteyen işçiler için mobil, ayakta duran masaları olan bir “İşbirliği Laboratuvarı” kurduğunu belirtiyor.

Ayrıca, müşterilerin ihtiyaçlarını yeni yollarla nasıl karşılayacağınızı yeniden düşünmeniz gerekebilir. Severson, Ergotron’un bir ofisi, satış görevlilerinin ürünlerin video aracılığıyla nasıl çalıştığını gösterebilecekleri bir “sanal gösteri odasına” dönüştürdüğünü paylaşıyor.

Severson, sağlıklı davranışlardan oluşan bir hareket zihniyeti geliştirmenin en tepeden başladığını söylüyor. Liderleri, kültürünüzü gösteri yoluyla aktarmaya çağırıyor. Severson, sağlıklı alışkanlıkları pekiştirmek için çalışanlara sık sık videolar gönderiyor ve şirketin insanların gün boyunca hareket etmesini sağlamak için “yürüyüş toplantıları” kullandığını söylüyor. “Örnek olarak liderlik çok şey anlatır” diyor.

Severson, şirketlerin çalışanların seveceği sağlıklı ve esnek çalışma ortamları oluşturmalarına yardımcı olmak için çok daha pratik çözümler sunar. Bu özenli, zamanında hazırlanmış web semineri, liderleri, İK uzmanlarını ve sağlık pratisyenlerini, çalışanların elde tutulmasını, katılımını ve refahını desteklemek için yararlı ipuçları ile donatacak. Bugün izleyin ve daha sağlıklı, çalışanın öncelikli olduğu bir kültür oluşturmaya başlayın.

Kaynak için tıklayınız.