Savaş Tanrısı 2005 yılında Andrew Niccol tarafından yazılan ve yönetilen bir Savaş/Suç filmidir. Başrollerinde Nicolas Cage ve Jared Leto’nun olduğu gerçek hayattan uyarlanmış bir filmdir.

Savaş Tanrısı filmi Ukrayna’lı göçmen Yuri’nin hikayesini anlatıyor. Film Yuri’nin ailesi ile New York’ta yaşadığı zorlukları anlatarak başlıyor. Yuri yasa dışı yollarla zengin olma hayali olan bir karakter. Çok zeki ve hırslı olan Yuri çok hızlı bir şekilde önemli paralar kazanmaya başlar. Gelirini yasadışı silah satarak sağlar. Bir süre sonra ülkeler arası savaşlarda bile silah satar konuma gelir. Filmin içerisinde silah satmanın ahlaki boyutu, savaş suçları, vicdan gibi konular sıkça işleniyor. Ancak bizim odaklanmamız gereken konu bu değil. Bizim odaklandığımız konu Yuri bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar başarıya ulaştı. Filmin içerisinde pazarlama tekniklerine değiniliyor.

Filmde Yuri karakteri silah satmanın bir yaşlıya ortopedik ayakkabı satmaktan, araba satmaktan çokta farklı olmadığını anlatmaya çalışıyor. Ürünün ne olduğu değil nasıl pazarlandığının önemi vurgulanıyor. Müşteriye saygılı olmanın ve talepleri karşılamanın öneminin anlatıldığı filmde çıkarılması gereken pazarlama dersleri var. Filmin içerisinde her müşteriye nasıl davranılması ve nasıl yaklaşılması gerektiği gösteriliyor. Filmin pazarlamacılara verdiği ana mesaj ürünün ne olduğu değil nasıl pazarlandığının önemli olduğu anlatmaktır.