İşe alma süreciyle ilgili ezber bozan bir şey var: binlerce profili sıralama, nitelikleri işaretleme, başvuru izleyicide dosyalama. Bazı sektörlerde sorun değil, ancak PR gibi yaratıcı bir şekilde yönlendirilen bir alanda, LinkedIn tek başına bir eşleşme keşfetmenin en iyi yolu olmayabilir.

Geleneksel yöntemler geleneksel adayları cezbeder. Yaratıcı, çeşitli oyuncular ararken, şirketlerin yaratıcı, çeşitli taktikler kullanması gerektiği sonucu çıkıyor.

Aşağıda örnekler verilmiştir:

Yeni Sosyal Kanallarda Deney

“Kalifiye”, bir kişinin iş geçmişinden daha fazlasını ifade edebilir. Trend belirleme ve yeni platformlar ve teknolojiler konusunda akıcılık gibi başka faktörler de var.

Bir sosyal platformun ilk günleri her zaman en eğlencelidir – algoritmaların sertleşmesinden ve herkesin bunu birlikte çözmesinden önceki dönem. Örneğin, Clubhouse bir işe alım uygulaması mı? Olabilir.

Clubhouse’da herkesin sahneye çıkabileceği ve daha iyi tanımak istediği seyircilerden bir kullanıcıyı haykırabileceği Lisans tarzı bir odaya gidin. Örneğin, sahneye çıkın ve giriş seviyesi bir rolle ilgilenen herkesi tanımak istediğinizi söyleyin. Birden fazla görüşmeye yol açabilir.

Diğer şekilde de çalışır. Geçenlerde Miranda adında genç bir kadın TikTok takipçilerine ajansımızdan bahsetti. Miranda bunu yıllarca takip ettiğini söyledi. “Bu videonun viral hale gelmesinden ve [ajansın] onu görmesinden daha keskin olan nedir?” Yaptık ve bu onun için bir fırsata yol açabilir.

İşe Alım ile Kültürünüzü Eşleştirin

Şirketinizin kültürüne uygun bir aday bulmayı umuyorsanız, bunun iyi tanımlanmış bir anlayışına ihtiyacınız var. Evcil hayvan dostuyuz ve dikkat çekici şeylere ilgi duyuyoruz.

Best Friends Animal Society ile ortaklaşa olarak, şirketimizin işe alma sayfasını köpeklerin arkasına evlatlık verdik. Bu havlayan reklam panoları NYC’de dolaşıyordu. Sonuç, atipik bir yaklaşımı takdir eden köpeği seven adaylardı.

Tersini Yap

PR alanının dışındaki bir başka örnek, ancak yaratıcılığı için öğretici. Bir flört uygulaması şirketinin, kullanıcı tutma uzmanlarına, yani günlük aktif kullanıcıları artırmakla görevli mühendis veya analistlere ihtiyacı vardı. İşe alma şirketi, geleneksel olarak, bir rakipler denizinin ortasında kariyer sitelerindeki konumunu listeler.

İş unvanı, tutma uzmanları için reklamlar yayınlamak yerine, “elde tutma karşıtı uzman” olarak listelenmişti. Diğer bir deyişle, araç aşkı bulmalarına yardımcı olduğu için kullanıcıların flört uygulamasından olabildiğince çabuk çıkmalarına yardımcı olan biri.

Bunu temsil ettiğimiz bir şirket için denedik ve kampanya medyada yer aldı ve bu da potansiyel başvuru sahiplerinin dikkatini çekti.

Bir uyarı

Her aday, sahte kayıp şahıslar broşürleri, söz ustası istek reklamları veya alışılmadık şekilde giydirilmiş evcil hayvanlarla eşleşmeyecektir. Geleneksel iş ilanı sitelerinin her zaman bir rolü olacaktır.

Buna ek olarak, adayları açık bir şekilde yazma, ikna edici bir şekilde tartışma ve temel analitiği yönetme gibi beceriler için araştırma yapmak işe almanın kritik bir parçası olmaya devam ediyor. Çeşitlilik ve katılım da işe alma, işe alma ve elde tutma süreçlerini hesaba katmalıdır.

Ancak, bir şirket biraz farklı düşünen iletişimciler aradığında, işe alımınızda biraz tuhaf olmaya değer.

Kaynak için tıklayınız.