crisis-disinformation-defense-goodwill-tips

Eleştiri birçok kişi tarafından negatif bir durum olarak görülse de, kurumların ve kişilerin gelişimi açısından önemli girdiler sağlıyor. Özellikle dijitalleşmenin etkisi ile şirketler daha fazla eleştiri ile karşılaşıyor ve bu eleştiriler, kişilerin fikirleri olarak ortaya çıksa da bir grubu temsil eden bir uyarıya dönüşebiliyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir marka şikayeti, benzer fikirdeki kişilerin yorumu desteklemesi ile genel bir problem olarak görülebiliyor. Bu durumda, şirketin doğru aksiyonlar alması önem taşıyor.

PR çalışmaları kapsamında eleştirilere cevap vermek kritik bir görev haline geliyor. Çünkü, kurumu hedef alan genel eleştiriler, bir kriz türü olarak görülebiliyor. Şirkete karşı yapılan eleştirilerde yapılması gereken ilk iş ise eleştirileri kapsamlı bir biçimde incelemek. Verilecek tepki öncesi her noktanın detaylı bir biçimde incelenmesi ve şirketin avantajlı ve dezavantajlı pozisyonunun belirlenmesi gerekiyor.

Doğrudan iletişim sağlandığında ise ilk hareketin teşekkür etmek olması gerekiyor. Çünkü teşekkür edildiğinde, eleştirinin değerli görüldüğü mesajı karşı tarafa veriliyor. Olumlu bir iletişim başlangıcı sonrasında ise eleştirinin içerisindeki hatalı varsayımların veya bilgilerin düzeltilmesi gerekiyor. Bu sayede, şirket iddialara karşı üstün bir pozisyon elde edebiliyor.

Eleştirilere karşı üstünlük sağlamak önemli bir durum olsa da, eleştiriyi yapanın da tatmin olması önem arz ediyor. Bunun için etkileşime devam etmek ve yorumu olumlu sonuçlandırmak gerekiyor. Ancak eleştirinin uzadığı durumlarda ise 3 kez cevap vermenin geçilmemesi gerekiyor. Çünkü bu durum bir tartışma ve anlaşmazlık bulunduğunu gösteriyor ve şirketin imajını olumsuz etkiliyor.

Kaynak İçin Tıklayın.