Spor yaparken, koşarken veya yürüyüş yaparken telefonlarımızı yanımızda taşımak genellikle bizi zorlayan bir konudur. Özellikle bu aktiviteleri yaparken müzik dinlemek her ne kadar güzel olsa da telefonlarımız olmadan bunu yapmak neredeyse imkansızdır. Kablosuz kulaklıkların icadından sonra telefonlarımızı ceplerimize, kemerlerimize sıkıştırarak ve zorlanarak müzik dinleme alışkanlığımızın sona ermesiyle büyük bir kolaylık sağlanmış olsa da telefonlarımızı yanımızda taşımadan müzik dinleme, telefonda konuşma gibi imkanlarımız maalesef yoktu. Fakat Apple, Apple Watch kullanıcılarına özel bu konuda Spotify’dan özgürce müzik dinleme özelliği için yeni bir adım attı.

Bildiğimiz gibi Spotify dünyanın en çok tercih edilen müzik dinleme platformlarından biri. Bu sebeple, geliştirilen yeni ürünlerin Spotify ve diğer çok tercih edilen mecralar gibi uygulamalara uygun olarak güncellenmesi gerektiğinden, Apple Watch da bu konuda büyük bir güncelleme getirdi. Spotify Premium kullanıcıları artık çalma listelerini, albümleri ve podcast’leri Apple Watch’larına indirerek çevrimdışı bir şekilde dinleyebilme imkanına sahip olacaklar. Böylelikle spor, koşu ve yürüyüş yaparken telefon taşıma alışkanlığı sona erecek. Direkt olarak Apple Watch’lardan kablosuz kulaklıklara bağlanarak Spotify’dan indirilen müzikler çevrimdışı olarak dinlenebilecek.

Peki Spotify’dan Apple Watch’a nasıl müzik indirilir?

İlk olarak Spotify uygulamasında indirilmek istenenler seçilerek müzik, albüm veya podcast’lerde bulunan üç noktaya (…) dokunarak ‘’Apple Watch’a İndir’’ seçeneğine tıklanır. İndirilip indirilmediğini kontrol etmek için saatteki indirilenler bölümü açılır. Bu seçilenler indirildikten sonra isimlerinin yanlarında küçük yeşil oklardan indirildiklerini anlayabilirsiniz.

Apple Watch’ın getirdiği güncellemelerden bir diğeri ise, artık telefonları yanımızda taşımamıza gerek kalmadığından, saatteki Siri’ye ‘’merhaba Siri’’ diyerek istediğimiz müziği çalma komutunu verebiliyoruz. Ayrıca müzikleri beğenerek, o anda hangi şarkının çaldığını Siri’ye sorabiliyoruz. Şarkıları atlamak, değiştirmek, duraklatmak için de tek bir dokunuş yeterli oluyor.

Apple Watch kullanıcılarının veya almayı düşünüp almaktan vazgeçenlerin çoğunluklu olarak şikayet ettiği telefon taşıma durumu Spotify için artık çözülmüş gibi görünüyor.

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/haberler/sektorel/spotifya-cevrimdisi-ve-telefonsuz-ulasmak-icin-apple-watcha-yeni-ozellik/