Dentsu İnternational şirketi 2030 yılına kadar kendilerine hedef koydukları net sıfır karbon tüketimi planlarına ulaşmaya çok yakın.

Beşinci en büyük global reklam ajansı grubu; operasyonel sera gazı emisyonlarını %46 oranında azaltmayı, müşterilerin reklamlarında karbon ayak izi açısından bilinçli davranmayı, müşterilerin sosyal ve davranışsal değişimi yönlendirmelerine yardımcı olmayı kapsayan bir stratejinin izini sürüyor.

Dentsu stratejisinin ilk yıllarında, 2030 yılına kadar kapsam 1, 2 ve 3 sera gazı emisyonlarını azaltma hedefinin %78 i olan hedeflerinin bugün %36 oranında düşürmeyi başarmıştır.

Kapsam 1 şirketin doğrudan yaptığı ısı sistemlerinin emisyonlarını, kapsam 2 bu enerji kaynağının kullandığı emisyonları; kapsam 3 ise, tedarik zincirinin sorumlu olduğu emisyonları içeriyor.

Dentsu International Sürdürülebilirlik Başkanı Anna Lugley, şirketin, ofisler, seyahat ve acenta, teknolojinin kullanımı gibi alanlarda materyal olarak emisyon kaynaklarını denetlediklerini söyledi. 2030 yılına kadar uçuşlardan kaynaklanan emisyonları azaltmak için ise Dentsu, tüm enerji tedariğini yenilebilir kaynaklara devrederek, personel seyahatini azalttı.Şirket 2030 yılına kadar uçuştan kaynaklı emisyonu %65 oranında azaltmayı planlıyor.

Dentsu, Salesforce, Microsoft ve Facebook gibi teknolojik ağlarla birlikte çalışarak, yenilebilir enerji kaynağından karbon ayak izini azaltmak için birlikte çalışıyor.

Barış Ermek

Kaynak: https://www.campaigntr.com/dentsu-net-zero-hedefine-yaklasti/