whatsapp çoklu cihaz

WhatsApp, tüm Android ve iOS kullanıcılarına çoklu cihaz desteğini açtı. Bu özellik şu ana kadar yalnızca sınırlı kişilere mevcuttur. Geçen haftadan itibaren tüm akıllı telefonlara erişimi genişleten mesajlaşma platformu, kullanıcıların hesaplarını aynı anda dört cihazda etkinleştirmelerine olanak tanıyor.

Çoklu cihaz özelliği, WhatsApp’ı bilgisayarında akıllı telefonu olmadan çalıştırmak isteyen kişiler içindir. Önceden, hesabınızı WhatsApp Web’de kullanmak için bilgisayarınızın ve telefonunuzun İnternet ile senkronize olması gerekiyordu. Ancak çoklu cihaz bunu değiştirdi. WhatsApp Web’i kısmen bağımsız bir platforma dönüştürdü.

WhatsApp cihazlar arası nasıl kullanılır?
Şirket, uygulamanın tarayıcıyla erişilebilir ve mağaza tarafından yüklenebilir sürümlerini birden fazla cihaz için kullanılabilir hale getirdi. Akıllı telefonunuzda yeni whatsapp özelliğini etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • WhatsApp’ı açın.
    • iPhone için: Sağ alt köşedeki Ayarlar simgesine tıklayın ve Bağlı cihazlar’a girin.
    • Android için: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve Bağlı cihazlar’a basın.
  • Çoklu Cihaz Beta Programı’ seçeneğine tıklayın.
  • Programa katılmak isteyip istemediğiniz soran bir uyarı penceresi açıldığında, işlemi onaylayın.

WhatsApp çoklu cihaz beta programına katıldıktan sonra bilgisayardaki mevcut WhatsApp web oturumlarınız kapatılacaktır. “Bağlı cihazlar” bölümüne gidin, parmak izini veya yüz kimliğini doğrulayın ve QR kodunu tekrar tarayın. WhatsApp Web, mesajları otomatik olarak birincil telefonunuzdan bilgisayarınıza aktaracaktır.

Bilgisayarınızı telefonunuzla senkronize etmek zorunda kalmadan WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz. Ana cihazınızı tamamen kapatsanız veya internet bağlantısını kesseniz bile bağlı olduğunuz bilgisayarda WhatsApp kullanmaya devam edebileceksiniz.

Barış Ermek

Kaynakça: https://shiftdelete.net/whatsapp-coklu-cihaz-herkese-acildi