Sonbaharının gelişi ve milyarlarca ağustosböceği bize yenilenmenin gücünü hatırlatıyor. Bilgili PR profesyonelleri, tomurcuklanan bahçelerinden bir ipucu almalı ve bir iletişim data temizliğine öncelik vermelidir.

Hedeflerinize Yön Verin

Sonbahar ve kış aylarında kuruluşlar, 12 ay boyunca kullanacakları editoryal takvimler, medya taktikleri planlama ve çıkış toplantılarına onlarca saat harcarlar. Ancak şimdi, yıl hakkında şu ana kadar açık uçlu sorular sormanın zamanı geldi, örneğin:

2021 hedeflerimizi nasıl takip ediyoruz?

Yeni öncelikler ortaya çıktı mı?

Nerede mükemmeliz?

Nerede iyileştirebiliriz?

Verileri ve analitiği kullanarak bu soruları yanıtladıktan sonra, en iyi taktik basitçe kaynakların biraz yeniden tahsis edilmesini içerebilir. Belki de 2021’de yatırım topluluğuna ulaşmak isteyen bir teknoloji girişimisiniz. Ticari yayınlarda güçlü teklifler alıyorsanız ancak yatırımcılardan çok az ilgi görüyorsanız, medya hitlerinizi LinkedIn aracılığıyla tanıtmaya yeniden odaklanın.

Çevrimiçi Varlığınızı Temizleyin

Hatalar olur. Ancak internet çağında, bir kuruluş geçmişten gelen hatalar bile görünürde kaldığında veya yeniden ortaya çıktığında halkın güvenini kaybedebilir.

En uç örnekler büyük tartışmalara neden olabilir. Bir örnek, Condé Nast’in Alexi McCammond’u Teen Vogue’un baş editörü olarak ataması ve ardından birkaç yıl önce Asya karşıtı tweet’leri de içeren geçmişiyle hesaplaşmak zorunda kalmasıdır.

Medya Listelerini Temizleyin

Medya listeleri, modern medya ortamında hızla toz toplar. The Wrap’ın bu yılın başlarında bildirdiği gibi, haber kuruluşları 2020’de ABD genelinde 16.160 rekor iş kaybetti. Bu, ne yazık ki binlerce muhabir, editör ve yapımcının yeni işler aradığı ve onları bulmayı umduğu anlamına geliyor. Bu gazetecilerden bazıları medya listelerinizde.

Ayrıca, işini sürdüren gazetecilerin, ayrılan meslektaşlarının onayını almış olmaları muhtemeldir. Bu, listeniz için daha fazla güncelleme anlamına gelir.

İdeal olarak, bu güncellemeleri gerçek zamanlı olarak yapabiliriz, ancak gerçek şu ki, birçok muhabir – özellikle uzun süredir serbest çalışanlar – işten hemen işe atlamıyor. Yapmış olsalar bile, tüm kişilerinizi her zaman izleyemezsiniz.

Bu nedenle halkla ilişkiler uzmanları bu baharı medya listelerini gözden geçirmek ve güncel, okunaklı ve yılın geri kalanında yoğun tanıtıma hazır olduklarından emin olmak için kullanmalı.

İletişim bahar temizliği mütevazı ağustosböceği kadar gösterişsiz olabilir, ancak kuruluşunuzu yenilenmiş ve yılın ikinci yarısında ortaya çıkabilecek her türlü zorluğa karşı daha hazırlıklı bırakacaktır.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prnewsonline.com/spring-cleaning-mccammond-media