Her işletme rekabet avantajı arayışındadır.

Video konferans beyin fırtınalarından stratejik planlama toplantılarına kadar, herkes her şeyi takip ediyor. Bununla birlikte, yeni bir şey yaratma ve tanımlama sırasında, müşterilerini daha iyi anlamanın en temel yollarından birini gözden kaçırıyorlar: Söyleyeceklerini dinlemek.

İnsanlık tarihinde başka hiçbir zaman, işletmelerin hedef kitlelerinin düşüncelerine ve tercihlerine bu kadar sınırsız erişime sahip olmamıştı.

Her gün sosyal medyada, mesaj panolarında, bloglarda ve uygulamalarda mevcut ve potansiyel müşteriler, dünyanın görmesi için fikirlerini, beğenilerini, beğenmediklerini ve deneyimlerini paylaşıyor. En geniş görüşten en özel kişisel marka karşılaşmasına kadar, dijital dinleme, gerçek dünya verilerine ve zekasına dayalı olarak kampanyaları ve stratejileri şekillendirme yeteneği sağlar.

Doğru kullanıldığında en etkili araçlardan biri Google Alerts’tir. Boolean operatörlerinin doğru kullanımı, arama terimlerini hassaslaştırmaya ve alakasız sohbet gürültüsünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, ayarları günde bir kez gönderilen bir özet yerine “olduğu gibi” bildirecek ve tüm sonuçları içerecek şekilde değiştirmek önemlidir, bunu yapmazsanız, yanıt verme yeteneğinizi önemli ölçüde yavaşlayacaktır.

Kullanılmaya değer diğer araçlar, platformların kendi içindeki arama araçlarıdır. Twitter’da bir aramayı kaydedebilir, Facebook’ta kolayca arama yapabilir ve Instagram üzerinden arama yapmak için hashtagleri kullanabilirsiniz. Hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri, ilgili tüm konuşmaların markaya özgü olmadığıdır, bu nedenle, bir markanın veya işletmenin konuşmaya katılması için büyük bir fırsat olabileceğinden, trend olan konuşmaları göz ardı etmeyin. 

Son olarak, dijital dinlemenin sonuçlarına daha geniş bir ölçekte bakmak, markaların ve işletmelerin hakim tüketici değişimlerini, duygu değişikliklerini ve yeni hedef kitleleri belirlemesine yardımcı olabilir. Etkili dijital dinleme günlük bir görev olsa da, aylık raporlar, yeni bir üç aylık veya yıllık pazarlama iletişimi stratejisi formüle ederken içgörüler için çok değerli olacaktır.

Önce dinlemeden konuşmak birçok şirketin yaptığı bir hatadır. Seçerek dinlemek de bir hatadır. Kısmi verileri kullanmak veya mevcut bir yaklaşıma uymayan kısımları görmezden gelmek, hiç dinlememek kadar tehlikelidir.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prdaily.com/how-to-use-digital-tools-to-listen-more-closely-to-audiences/