Adından da anlaşılacağı gibi, bir kriz yönetim planı (CMP), bir işletmenin bir krize yanıt vermeye hazırlığını tanımlayan bir strateji belgesidir. Bu bağlamda bir kriz, söz konusu şirketin itibarını veya karlılığını potansiyel olarak tehlikeye atabilecek kritik bir durumdur. Bir CMP herkes tarafından hazırlanabilir, ancak acil durum ve kriz yönetimi, iş sürekliliği, iletişim ve halkla ilişkiler ve hasar değerlendirme uzmanlarını dahil etmek en iyisidir.

İş yaparken hangi tür krizlere hazırlıklı olmalısınız?

Doğal afetler özellikle sel, orman yangınları, depremler ve kasırgalar. Temel olarak, mülkünüze zarar vererek veya tedarik ve/veya dağıtım zincirlerinizi bozarak operasyonlarınızı tehlikeye atabilecek herhangi bir doğal olay.

Devam eden koronavirüs pandemisi gibi biyolojik tehlikeler.

İnsan hatalarından kaynaklanan kazalar, örn. kaza sonucu çıkan yangınlar, yapısal arızalar nedeniyle ofis binanızın çökmesi veya tehlikeli maddelerin dökülmesi ve şirket mülkü sakinlerinin sağlığına büyük ölçüde zarar vermesi.

İnsan kötülüğünün neden olduğu hasarlar, örn. kundakçılık, hırsızlık veya terörizm.

Teknolojiyle ilgili kayıplar, özellikle siber saldırılar ve veri kayıpları.

Pek çok işletme kriz yönetimine yatırım yapmaz, çünkü onların mantığına göre, sıradan bir işletmenin yukarıda açıklanan kayıplardan herhangi birine maruz kalma olasılığı neredeyse sıfırdır. Bu düşünce okulu, koronavirüs pandemisi tarafından acımasızca test edildi. Gerçek şu ki, işiniz asla ciddi bir krizden etkilenmeyebilir, ancak bir kriz (vurgu olup olmadığına) gelirse, iş tamamen, bazen o kadar çok bozulabilir ki, sonunda musallat olacak büyük mali ve/veya yasal sıkıntılarla karşılaşırsınız. işletme kapandıktan çok sonra. Bu bağlamda, şirketinizin iş yapmasını sağlamak için bir kriz yönetim planı oluşturmanız gerekir. İşte fikrinizi değiştirmeniz için 4 neden:

Bu makale, 7 ayrıntılı noktada başarı için kriz yönetimi planının önemini araştırıyor:

1. Bir krizin ne olduğunu ve ortaya çıkarsa kimin yönetmesi gerektiğini tanımlamanıza yardımcı olur

İş alanınızdaki bir krizin ne olduğunu tanımlamanız gerekir, aksi takdirde her blip bir kriz olarak tercüme edilebilir. Bir sorunun kriz olarak sınıflandırılabilmesi için ne kadar büyük olması gerektiğini ve sorunların tam bir krize dönüşmeden önce nasıl yeterince erken çözülebileceğini tanımlayın. Bir kriz yönetimi planı size sadece bu konuda yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda iletişim planınızın ana hatlarını çizer, kiminle ne zaman ve neden iletişime geçileceğini, hangi sorunların bekleyebileceğini ve hangilerinin üst düzey karar vericilerin acilen çağrılmasını gerektirebileceğini tanımlayan protokoller oluşturur. Plan, kriz sırasında kimin söz sahibi olacağını veya kimin söz sahibi olacağını, kimin kuruluşun sözcüsü/kamu yüzünün olacağını ve kriz sırasında çalışanları hangi şirket politikalarının aynı hizada tutacağını tanımlar.

2. İleriye dönük olarak, bir CMP, potansiyel çalışanların sizin için çalışmayı kabul etmeden önce dikkate aldığı bir faktör olabilir.

Halkla ilişkilerin herhangi bir kriz yönetim planının önemli bir parçası olduğundan bahsetmiştik. Bu nedenle herkes, koronavirüs pandemisine hazırlıklı olan şirketleri, pandeminin iletişim yönünü ele alma biçimlerinden ayakları yere basmayan şirketlerden ayırt edebilir. Yıldız CMP’lerle donatılan kuruluşlar, endişeleri giderebildi, kriz durumunu yeterince hızlı bir şekilde çözebildi ve insan kaynaklarını istenmeyen kamu dikkatinden korudu. Bu tür organizasyonların, hazırlıksız görünenlere kıyasla, koronavirüs sonrası en iyi yetenekleri çekme olasılığı daha yüksektir.

3. Herkesi güvende tutmanıza yardımcı olur

Kriz yönetimi planlaması, kriz yönetiminin ön koşuludur. Kusursuz bir acil durum planı olmadan yukarıda bahsettiğimiz krizlerin sert yansımalarından kaçınmanız mümkün değil. Ve yansımalar hafiflediğinde, çalışanlarınız, müşterileriniz ve genel olarak halk, güvende olmak için daha iyi bir şansa sahip olacak.

Bir CMP ayrıca, acil bir kriz durumunda yapacağınız eylemleri özetleyen bir acil durum müdahale planına sahiptir. Örneğin, evinizde yangın çıksa veya bomba ihbarı olsa insanları nasıl tahliye ederdiniz? Hangi kamu güvenliği müdahale ekipleriyle ilgilenirsiniz? İyi tanımlanmış bir acil durum müdahale planı, her saniyeyi değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Acil bir durumda bir saniye kadar kısa bir gecikmenin birinin ölmesinin nedeni olabileceğini unutmayın.

4. Hem itibar hem de gelirdeki zararları en aza indirebilir

Bir Kriz Yönetim Planı, bir krizi ortaya çıkmadan veya kontrolden çıkmadan önce tespit etmeyi ve önlemeyi kolaylaştırır. Bunun hem gelir hem de itibar üzerinde etkisi vardır. İtibar açısından, şirketiniz yaklaşmakta olan bir kriz hakkında anında iletişim kurabiliyorsa ve onu anlaşılmaz zararlar vermeden önce engelleyebiliyorsa, şirketiniz dürüst ve kendi kendine yeterli olarak görülecektir. Potansiyel müşteriler, bir krizle başa çıkmak için yaptığınız hızlı eylemleri kesinlikle fark edeceklerdir ve bu, olası satış yaratma için iyidir.

Sevinj Rustamkhanlı

Kaynakça:

https://techdayhq.com/community/articles/the-importance-of-crisis-management-plan-for-success