5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde gerçekleşen 47. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde İbrahim Tatlıses’e “Yaşam Boyu Onur” ödülünün verilmesi büyük tepki toplamıştı. Tatlıses’in bugüne kadar kadınlar hakkında yaptığı açıklamaların ve uyguladığı şiddetin haberlerini paylaşan insanlar Pantene’e karşı boykot çağrısında bulunmuştu. Ödülün sponsoru olan marka topladığı büyük tepkiler ve boykot çağrılarının sonucunda bir açıklama yaparak “kadın hakları konusundaki duruşunun açık ve net olduğunu” savundu.

AÇIKLAMANIN DETAYLARI ŞU ŞEKİLDE: pantene-kamuoyu.jpg

Açıklamayı, Instagram hesabı üzerinden yapan Pantene, Altın Kelebek seçim geleneğine saygılı olmak amacıyla, “ödül verilen sanatçılarla ilgili sürece herhangi bir dahiliyetleri olmadığını” dile getirdi. Marka bu noktada sponsor olarak aldığı tek kararın cinsiyet eşitliği ilkeleri kapsamında “jürinin en az yüzde 50’sinin kadınlardan oluşması” yönünde olduğunu belirtti.

Pantene, açıklamasında her ne kadar “kadın hakları konusundaki duruşunun bugüne kadar sergilediği tüm çalışmalarda olduğu üzere gayet açık ve net” olduğunu dile getirse de tepkilerden kurtulamadı. Açıklamadan memnun kalmayan bazı takipçiler bir daha Pantene almayacaklarını söyledi.

HABERİN DETAYLARINA LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ. 

YAZAR: ŞİMAL DOĞAN