Metaverse, dijital ve fiziksel dünyanın bir olduğu, insanların çalışabileceği, oynayabileceği ve sosyalleşebileceği bir dijital gerçeklik olduğu bir alandır. Bu kulağa tamamen yabancı gelse de, internet kullanıcılarının COVID-19 ve sonrasında yaptığı şey tam olarak buydu. Bu yılın başlarında Pew Research, internetin Amerikalıların %90’ı için gerekli olduğunu ve %40’ının teknolojiyi yeni yollarla keşfettiğini keşfetti.

Birçok tüketici sosyal medyayı kullandı, aramaları artırdı, video oyunları oynadı, whatsapp mesajı gönderdi ve başkalarıyla bağlantı kurmak için diğer araçları kullandı ve sonuçta kendi topluluklarını oluşturdu. Herkes metaverse’nin bir kısmını deneyimlemiştir, çünkü bu, birden çok teknolojinin tek bir formda birleştirilmesidir.

İşte PR profesyonellerinin meta veri deposunun yükselişiyle yararlanabileceği üç strateji:

1. Sanal ürün yerleştirme

Ürün yerleştirme, bir makale yazacakları veya sosyal medyada yayınlayacakları ümidiyle bir gazeteciye, yayına veya etkileyiciye bir ürün hediye etmeyi içerebilir. Markalar, ürünlerinin ve hizmetlerinin dijital versiyonlarını oluşturmaya başladıkça, PR profesyonelleri bu sanal ürünleri hediye edebilir veya görünürlüğü artırmak için dijital içeriğin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Örneğin, Paris moda haftasında Balenciaga, The Simpsons’ın karakterlerin kendi markalarını giydiği 10 dakikalık bir bölümünü yayınladı. Marka, hikayesini dijital olarak anlatmak için hem ürün yerleştirme hem de sanal karakterler kullandı ve Marge’ı 2020 yaz koleksiyonundan altın balo salonu elbisesine yerleştirdi. Balenciaga ayrıca dijital oyun Fortnite için giysiler de yarattı.

2. Ürün veya hizmet açıklamalarında hikaye anlatımı

Halkla ilişkiler uzmanları, genellikle bir markanın ürünleri veya hizmetleri hakkında bir vizyon oluşturmaya yardımcı olmak için basın bültenleri ve sunumlar kullanan uzman hikaye anlatıcılarıdır. Sanal dünyada, halkla ilişkiler uzmanları, bir tüketicinin satın alma olasılığını artırmak için bir ürünün tanımına güvenmek zorunda kalacaktır.

3. Sanal marka ortaklıkları

Müşteri katılımını artırmanın en iyi yolu, markaların hem fiziksel hem de sanal olarak işbirliği yapmasıdır. Tüketiciler kendi sanal avatarlarını yaratmaya başladıkça, PR profesyonelleri müşterilerini daha kapsayıcı bir dijital deneyim sağlamak için diğer markalarla veya tüketicileriyle ortaklaşa yeni dijital ürünler yapmaya teşvik etmelidir.

Clinique gibi markalar, katılımcıların en popüler ürünlerine dayalı olarak markalardan ilham alan üç NFT’den birini kazanabilecekleri bir sosyal medya kampanyası yarışması başlatarak şimdiden işe başladılar. Bu, mevcut tüketicileri Clinique ürünlerinin mevcut kullanıcılarıyla işbirliği yaparken sanal alana getiriyor. Marka ayrıca tüm platformlarda etkileşimi izlemek için #MetaOptimist veya #Clinique gibi hashtag’ler kullandı.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prdaily.com/3-strategies-pr-pros-can-use-with-the-rise-of-the-metaverse/