Haluk Levent ve kusursuz kulak Bager'den piyano düeti

Ünlü sanatçı Haluk Levent ve doğuştan görme engelli “kusursuz kulak” Bager Çalışcı, Vodafone’un 5G teknolojisi sayesinde bir araya geldi.

Vodafone’den yapılan açıklamaya göre, Vodafone 5G’nin sunduğu eşzamanlı bağlantı teknolojisiyle, Haluk Levent Vodafone Park’tan, Bager Çalışcı ise  Muş‘tan piyanoda “Elfida” adlı parçayı çaldı. Aralarında yaklaşık 1.400 kilometre mesafe bulunan Levent ve Çalışcı, 4.5G’ye kıyasla ortalama 10 milisaniye daha düşük gecikme süresine sahip olan Vodafone 5G üzerinden karşılıklı olarak piyanolarının tuşlarına bastı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, teknolojinin gücünün insan ruhunun gücüyle birleştiğinde hayatı iyileştirebileceğine inandıklarını belirterek, “‘Birlikte mümkün’ mottomuzla, teknoloji ve insan birlikteliğinden doğan güçle daha iyi bir geleceğin mümkün olduğuna vurgu yapıyoruz. Bu mesajımızda, gelecekte gigabit seviyesinde hızlara ulaşacak altyapıların toplum hayatı üzerindeki etkilerine dikkat çekiyoruz. Buna göre, yüksek hızlı altyapılar, insanların ve toplumların bağlantısını güçlendirecek, eğitim, sağlık ve refahı destekleyerek daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir toplum yaratılmasına yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynakça: https://www.haberler.com/haluk-levent-ve-bager-den-5g-teknolojisi-ile-bin-14251125-haberi/