2021 yılını geride bırakmamıza günler kala, dünyanın ünlü siber teknoloji ve güvenlik şirketlerinden Cloudflare, geçtiğimiz yılın dünya çapında en popüler web sitelerini ve alan adlarını sıraladı. Dünyanın en popüler yayın ve video akış platformlarından biri olan TikTok; Facebook, Twitter, Google ve daha birçok dev ismi geride bırakarak dünyanın en popüler web sitesi olmayı başardı.

TİKTOK, BİR KEZ DAHA ZİRVEYE YERLEŞTİ!

Cloudflare cephesinden gelen raporlara göre TikTok, ilk olarak 17 Şubat 2021 tarihinde küresel trafik sıralamasında zirveye yerleşti. Ünlü video akış platformu, Mart ve Haziran aylarında trafiğindeki artışlardan sonra 1. sıraya yerleştikten sonra yerini hiç kaptırmadı.

Çin menşeli ana şirketi ByteDance ile yola devam eden TikTok, en popüler web siteleri listeindeki tek ABD dışındaki web sitesi olmayı başardı. TikTok, geçtiğimiz yıl içerisinde Hindistan’da kalıcı olarak yasaklanmasına ve ABD çapında ciddi tepkilerle karşılaşmasına rağmen dünyanın en çok indirilen uygulaması olmayı da başardı.

İŞTE 2021 YILINDA DÜNYANIN EN POPÜLER WEB SİTELERİ:

  1. TikTok.com
  2. Google.com
  3. Facebook.com
  4. Microsoft.com
  5. Apple.com
  6. Amazon.com
  7. Netflix.com
  8. YouTube.com
  9. Twitter.com
  10. WhatsApp.com

New York Times’ın yakın tarihli bir raporuna göre, TikTok, şu an reklam vermek isteyen şirketlerin de bir numaralı hedefi olarak görülüyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde başlatılan #TikTokMadeMeBuyIt isimli bir reklam hashtag’inin toplam 7 milyar gönderi alması sonrasında, reklam vermek isteen şirketlerin yeni dönemde de TikTok’a akın etmesi bekleniyor. ByteDance’in sahibi olduğu TikTok bu popüleritesini sürdürürse, 2022 yılında da listenin tepesinde yer alması mümkün görünüyor.

Sevinj Rustamkhanlı

Kaynakça: