İş hayatında bazen detay gerektiren görevlerimizde zaman kaybedebiliyoruz ve zamanımızı ekonomik kullanmamak işlerimizin aksamasına, yeterli verimi elde edemememize ve işimizde başarısız olmamıza sebep olabiliyor. İşverenlerin ve yöneticilerin maksimum kazanç beklediği durumlarda bu başarısızlıkların önüne geçmek günümüzde daha kolay. Bizi daha üretken kılan ve her görev için daha az zaman harcarken daha akıllıca çalışmamıza yardımcı olan farklı uygulamalara ve ücretli/ücretsiz araçlara erişmek günümüzde mümkün. Doğru PR uygulamalarını kullanarak ihtiyaç duyduğunuz kişileri hızlıca bulabilir, içeriğinizi daha fazla medya kanalına dağıtabilir, doğru müşterilere ulaşabilir ve markanızı daha tanınır hale getirebilirsiniz. PR kampanyanızı daha etkin bir şekilde yürütmek için böyle kullanışlı çözümler arıyorsanız, aşağıdaki derleme sizin ve ekibiniz için kullanışlı olacaktır.

Anewstip

Anewstip daha fazla kaynak bulmak ve medya takip listelerini büyütmek isteyen herkes için temel işlevli PR uygulamalarından biridir. Belirli bir konuyla özel olarak ilgilenen gazetecileri ve yayıncıları/yayınları bulmanızı sağlayan ücretsiz bir araçtır. Gerekli kişileri, konuları, şirketleri ve yazıları bulmak için yapmanız gereken tek şey arama kutusuna anahtar kelimeyi yazmaktır ve site size en alakalı kişilerin ve başlıkların bir listesini gösterecektir. Uygulamanın ücretsiz sürümü etkili bir PR kampanyası yürütmek için gereken temel özelliklere sahip.  Uygulamanın premium sürümü, sunum veya basın bülteni içeriğinizi eklemek, sosyal medyada konuşulanları takip etmek için uyarılar oluşturmak ve medyada yer alan raporlar oluşturmak gibi ekstra özellikler arayan herkes için kullanışlı olacaktır.

Asana

Asana sizin kişisel hatırlatıcınızdır. Yaklaşan görevlerinizi, toplantılarınızı ve yapmanız gereken her şeyi size bildirim ve mail yoluyla hatırlatan uygulamadır. Birden fazla işi aynı anda yürüten kişiler ve günlük hayatı bir görevden başka göreve koşmakla geçen kişiler için kullanışlı bir uygulamadır.

BuzzSumo

Halkla ilişkiler ve pazarlama ekiplerinin kullanması gereken önemli halkla ilişkiler uygulamalarından biridir. Halkla ilişkiler uzmanları, bu uygulamanın yardımıyla, seçilen sektörlerde gazeteciler ve hedef kitleler arasında ne tür içeriğin en popüler olduğunu kolayca belirleyebilir. Hangi içeriğin en iyi kapsama sahip olduğunu, hangi konuların en büyük sosyal medya etkileşimini ve geri bağlantılarını sağladığını vb. öğrenebilirsiniz. İçeriğiniz veya kampanyanız yayınlandıktan sonra uygulama, performansınızı takip etme fırsatını size sunmaktadır.

Mailtrack

Uygulama, etkili e-posta kampanyaları yürütmek için çok uğraşan kişilere talih kuşu konmuş gibi gelecektir. Mail gönderdiğiniz kişilerin e-postanızı açıp açmadığını ve ne zaman açtığını kontrol etmenizi sağlar. Ek olarak, kişinin e-postanıza eklediğiniz bağlantılara, dosyalara, belgelere ve resimlere tıklayıp tıklamadığını kontrol etmenizi sağlar.

Monday.com

Özellikle günümüz pandemi koşullarında home-officelerin arttığı dünyamızda farklı yerlerde bulunan ekiplerin iletişimini çok kolay bir seviyeye çeken Monday.com, verilerin ve görevlerin dağıtımını ve toplanmasını sizin özelleştirebileceğiniz arayüzü sayesinde en basit hale indirgiyor. Gruplar arasındaki koordinasyonu maksimum verimliliğe yükseltmenize olanak sağlıyor.

NetBase

Tüm PR uzmanlarının çalışma hayatına eklemesi bir araçtır. Uygulama sayesinde, gerçek müşteri etkileşimi sayısını görebilir ve PR kampanyalarınızın gerçek verimliliğini kontrol edebilirsiniz.

PRWeb.com

Uygulama, sektörünüzdeki en yüksek puanlı medya kuruluşlarına, gazetecilere ve influencerlara basın bültenleri göndermenizi kolaylaştırır. Kullanıcı dostu bir araç olduğundan yeni başlayanlar için de profesyoneller için de kullanıma elverişlidir. Uygulama ücretlidir. Tüm çalışmalarınızda size hızlı sonuçlar sağlar.

Splashtop

Splashtop uygulaması sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her an telefonunuzdan veya tabletinizden bilgisayarınıza erişebilirsiniz. Günümüzde halkla ilişkiler ve pazarlama yazılımlarının çoğu web tabanlı olsa da yayıncılarla etkileşim kurmak ve içeriğinizi transfer etmek için belirli bir bilgisayardan çalışmanız gereken durumlar vardır. Splashtop, dışarda olduğunuz durumlarda cebinizdeki bilgisayarınız olacaktır.

PR sektöründe karşılaştığımız problemlerin hepsinin çözümü maalesef yoktur fakat, yukarıda derlediğimiz uygulamalar sayesinde çoğu problemi aşabilirsiniz. Ekipleriniz arasında iletişimi sağlayabilir, ulaştırmanız gereken dosyaları gerekli mecralara çok daha basit ve kısa sürede iletebilirsiniz. Araştırma yaptığınız konuları size özetleyen uygulamalardan faydalanarak hem zamandan hem de efordan tasarruf edebilirsiniz. Her gün gelişen dünyamızda teknoloji sayesinde her gün bir sorundan daha kurtulacak, stratejilerimize ve özel hayatımıza çok daha fazla zaman ayırabileceğiz.

Derleyen: Sinan Yenibahar

Kaynaklar:

Forbes

https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2018/07/23/14-apps-recommended-by-pr-professionals/?sh=908f8d125cdb

https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2021/07/14/12-useful-apps-for-busy-public-relations-executives/?sh=a79aff715346

Talented Ladies Club