Dijital akış platformuna ciddi yatırımlarda bulunan Apple şirketi, bu kapsamda Apple TV+ için iddialı bir yapımla gelmeye hazırlanıyor.

Teknoloji devi Apple, ürün yelpazesini genişletmek adına 2019’da Apple TV+ isimli dijital akış platformunu hayata sokmuştu. Şirket, kendi orijinal içeriklerini üretmek için büyük yatırımlar yapıyor. En büyük içerik platformları arasında adından söz ettirmek isteyen şirket, iki ay önce George Clooney ve Brad Pitt ile anlaşmıştı. Platform, Brad Pitt’in başrolünde olduğu yeni bir filmle geliyor.

Filmde Brad Pitt’in yanı sıra Lewis Hamilton da olabilir

Apple TV+, 2022’ye iddialı bir giriş yapmak istiyor. Bu bağlamda şirket, Brad Pitt’in başrolünde olacağı bir film için kolları sıvadı. Formula 1 yarışının konu olacağı film için önemli bir bütçe ayrıldı. Henüz ismi bilinmeyen filmin yönetmenliğini Top Gun: Maverick filmini de yöneten Joseph Kosinski üstlenecek. Senaryosunu da yine aynı filmin senaristi Ehren Kruger yazacak.

Filmde Brad Pitt’in genç bir sürücüye koçluk yapan emekli bir Formula 1 pilotunu canlandırması bekleniyor. Filmde ismi henüz netlik kazanmamış başka yıldızlarda bulunacağı söyleniyor. Formula 1’in efsane isimleri arasında gösterilen Lewis Hamilton‘un da filmin kadrosunda olacağı belirtiliyor. Ancak bununla ilgili kesin bir anlaşma yapılmış değil.

Brad Pitt ile Joseph Kosinski, ortak birçok yapıma imza attılar. Bu film için herhangi bir yapımcıyla anlaşmadan önce beraber çalışmak için el sıkışmışlardı. Bu ortak film fikri ortaya atılır atılmaz birçok yapım stüdyosu film yapımcılığını üstlenmek için adeta bir yarış içerisine girmişti.

Disney, Netflix, Apple ve Amazon gibi dijital platformların yanı sıra MGM, Sony ve Universal gibi büyük prodüksiyonlar da yarışa dahil olmuştu. Ancak bu yarışı Apple kazandı. Söylentilere göre bu film haklarının satın alımı için 130-140 milyon dolar aralığında bir anlaşma sağlandı. Brad Pitt ve John Kosinski iş birliği, şimdiden gişe için büyük bir potansiyel doğuruyor.

Yusuf TOPAL