keep-remote-workers-happy

Önemli çalışanları kaybetmemek için şirketinizin rağbet gören avantajlar ve fırsatlar sunduğundan ve uzun vadeli elde tutmayı besleyen bir çalışma alanı sunduğundan emin olun.

Paychex’in İnsan Kaynakları koçu Lindsay Mastrogiovanni, esnekliğin şu anda hemen hemen herkes için birinci sırada olduğunu hatırlatıyor.

“Esnekliğin çalışanlar tarafından çok değerli olduğu açık ve ileriye doğru hareket edersek, ofise geri döndüklerine en iyi yetenekleri elde tutmaya çalışan şirketleri zorlayabilir veya kırabilir” diyor.

Mastrogiovanni, şirketlerin çalışanların beğenisine uygun olduğundan emin olmak için mevcut çalışma programlarını yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini açıklayarak, “Çalışanlarına ek teşvikler sunamayan şirketler için, çalışanlara uzaktan çalışmaya devam etme seçeneği sunmak, iş arayan çalışanların sayısını en aza indirir.”

 “Çalışanların ihtiyaçlarını ve endişelerini dile getirmelerine izin vermek ve potansiyel değişiklikleri zamanında uygun şekilde iletmek, yeni, tartışılmaz standart haline geldi. Çalışan deneyimine ve kültürel uygunluğa yeniden odaklanmak artık bir “fayda” veya teşvik olarak değil, bir beklenti olarak görülüyor.”

2022’de en iyi yetenekleri elde tutmak için gereken türde faydaları ve teşvikleri sunma sorumluluğunun işverenlerde olduğunu ekliyor. Ancak bu olay , şirketlere kendilerini “tercih edilen yeni işveren” olarak yeniden keşfetme fırsatı da sunuyor.

Peki, şirketiniz en iyi çalışanlarınızı etrafta tutmak için ne yapmaya veya teklif etmeye istekli? Bu, 2022’de yılınızı doldurabilecek veya bozabilecek bir soru.

COVID-19 ve devam eden işten çıkarılma döneminde büyük ölçüde kesintiye uğrayacak olan bir yıla daha girerken, iş arkadaşlarınızla anlamlı şekillerde etkileşim kurma yeteneğinizi kanıtlamak her zamankinden daha önemli hale gelecek. Bu, sahip olduğunuz çalışanların mutlu, değerli hissetmesini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapmasını sağlayacaktır.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prdaily.com/how-to-keep-your-remote-workers-happy-in-2022/