1. Mesajlarınızı Bilin

Markanız hakkında halkla ilişkiler ve pazarlamanızı bilgilendirecek üç kısa, ilgili ‘mesaj’ belirleyin. Yaptığınız her şey bu mesajlarla uyumlu olmalıdır. Bu, markanıza hem tutarlı hem de sadık olmanızı sağlayacaktır.

2. Marka Değerlerine Uygun Yaşayın

Ürününüz hakkında açık ve şeffaf olun ve yalnızca pazarlamanızın değil, ticari uygulamalarınızın da marka değerlerini yaşattığından emin olun.

3. Kendinizi Fark Edin

Olağandışı olun. Yanal düşünün ve kalabalığın arasından sıyrılın.

4. Medya Listesi Oluşturun

Önemli medya bağlantılarınızın ayrıntılarını araştırın ve kaydedin ve bunları öncelik sırasına göre kaydedin; örneğin, şirketiniz tüketicilere bahçe ürünleri satıyorsa, medyadaki en önemli bağlantılarınız BBC’nin Gardeners World’ün yapımcısı, ardından ulusal gazetelerin bahçe sayfalarının editörleri ve ardından yine tüm ilgili dergileri içeren ‘ticaret’ listeniz olabilir. işiniz önem sırasına göre listelenir. Son olarak ilgili serbest gazetecileri eklemeyi unutmayın.

5. Gazetecileri Anlayın

Hedef gazetecilerinizi tanıyın. Ne planladıklarını, ne hakkında bilmek istediklerini ve bilgiyi nasıl almaktan hoşlandıklarını öğrenin. Kaliteli içeriği faydalı bir formatta sunarsanız kapsama şansınız artacaktır. İlgilenenleri düzenlediğiniz etkinliklere davet edin ve turlar, röportajlar ve fotoğraf fırsatları sunun. Onlarla karşılıklı çıkarlar hakkında sohbet edin – bir gazeteciye bir söz verdiyseniz, yerine getirin!

6. Halkla İlişkiler, Editoryalden (başyazı) Daha Fazlasıdır

Çoklu ortam etkinliğini (örneğin yayınlar, filmler), topluluk sponsorluğunu, promosyonları, paydaş katılımını ve yüz yüze müşteri etkinliğini kapsayan entegre halkla ilişkiler programları oluşturun. Bu şeylerin çoğu bugünlerde düşük maliyetle gerçekleştirilebilir. Toplulukta sanat ve iş gibi önemli kitlelere ulaşmanıza yardımcı olabilecek kuruluşlarla iş ortaklığı yapmayı keşfedin.

7. Konuşun

 Kendinizi etkinliklerde konuşmayı teklif edin. Gazetecileri ve ortak şirketleri davet edin. Topluluk önünde konuşma herkesin en sevdiği aktivite değildir ancak etkili ve akılda kalıcı bir iletişim yöntemidir.

8. Haberleri ve Uzmanlığı Paylaşın

Şirket web sitesi için bloglar yazın – Yazmaya başlamak için fikirlere ihtiyacınız varsa, birçok ticari kuruluş – örneğin Ticaret Odaları, IoD ve LinkedIn grupları – düşük maliyetli ve hatta ücretsiz eğitim oturumları sunar. Blogunuz oluşturulduktan sonra konuk blog yazarlarını da katkıda bulunmaya davet edebilirsiniz.

9. Sosyal Medya Katılımı

Sosyal medyada ki müşterilerinizi hedefleyin ve onlarla düzenli olarak iletişim kurun. Sosyal medya Çok sayıda insana ücretsiz olarak ulaşmanın iyi bir yoludur. Kritik olan şey, müşterilerinizin gerçekten Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn vb. kullandığından emin olmaktır.

10. İkna Edici Konuşma

Son olarak, insanlarla konuşun! Tedarikçilerinizle, arkadaşlarınızla, akrabalarınızla, postacınızla konuşun – onlara şirketinizin yaptığı harika şeylerden bahsedin. Ve elbette, müşterilerinizden referanslar isteyin –  İşte paha biçilmez PR!

Yazar: Şimal Doğan 

Haberin LİNKİNE Buradan Ulaşabilirsiniz.