Yılbaşı gecesi yaşanan arıza nedeniyle Osmangazi Köprüsü'nde bekleyen  sürücülerden ücret alınmayacak - Yeni Şafak

Yeni yıla tam 5 dakika kala Osmangazi Köprüsü ‘nde gişeler kapandı. İşletmeci firma “teknik arıza” dedi. Ama sosyal medyada “zamlı tarife için gişeler kapatıldı” iddiaları ortaya atılınca bakanlık devreye girdi. Hem paralar iade edildi. Hem de firmaya ceza kesildi.

31 Aralık gecesi saat 23:55’de Osmangazi Köprüsü gişelerinde köprüyü işleten Otoyol A.Ş teknik arıza nedeniyle 35 dakika boyunca gişelerden araç geçişine izin vermemiş, vatandaşlarsa zamlı tarifeye geçileceği için gişelerin açılmadığını savunarak isyan etmişti.

Görüntüler sosyal medyada yayılınca Otoyol A.ş teknik arıza açıklaması yapsa da Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu devreye girdi. Bakan firmayla görüştü, o gece mağdur edilen 623 vatandaşın geçiş ücreti iade edildi. Ayrıca Otoyol A.Ş’ye Ulaştırma Bakanlığınca 1 milyon 242 bin lira para cezası kesildi.

Bakanlık o gece Osmangazi Köprüsü’nde mağdur edilen vatandaşlara tek tek ulaşıp özür diledi. Firmaya kesilen cezayı anlattı, ücret iadesinin yapılıp yapılmadığını teyit etti.

Bakanlık açısından çok iyi yönetilen bu krizin, Otoyol A.Ş tarafından tam anlamı ile skandal olarak yönetildiğini söylemek mümkün.

Kaynakça: https://www.gazetevatan.com/yasam/osmangazi-koprusundeki-skandal-olay-bakanlik-olaya-el-atti-2013197