VOLKSWAGEN  

Pandemi sürecinde kendini yenileyen, hijyene önem veren ve maske kullanımını öne çıkaran bir firma olan Volkswagen, Online Servis Randevularını maksimuma çıkardı. Şirketin Türkiye sayfasında girdiğimizde ‘Covid Bilgilendirmesi’ başlığı görüyoruz. Ve devamında şu mesajı okuyoruz: ‘’Tüm Volkswagen Yetkili Satıcı ve Servisler, hijyen ve koruyucu önlemlerle uyum konusunda TÜV SÜD tarafından denetlenmiştir’’ 

Fotoğraf kullanımında da Volkswagen maskeli çalışanlarının olduğu fotoğraflara yer vererek pandemi sonrası dönemde insanların sağlığını ne kadar önemsediğini göstermeye çalışıyor. 

AUDI

Çok büyük bir dijital dönüşüm yaşanan pandemik çağ ve sonrasına belki de en iyi şekilde ayak uyduran firmalardan biri de Audi. Covid döneminde, mağazalar kapalı olduğu için araba satın alımlarının %90’ı çevrimiçi şeklinde yapılmaya başladı. Bu yüzden Audi, COVID-19 “temassız” çevrimiçi deneyimini geliştirmeye karar verdi ve IBM ile çalışmaya başladı. 

IBM Helps Audi UK Reimagine the Digital Customer Experience - Jan 14, 2021

Bu konuda başarılı olan Audi, insanlarla ‘dijital bir şekilde’ iletişim kurarak bir nevi onların güvenini kazandı ve araba almak için bayiye gelmeye gerek olmadığını bizlere göstererek satışlarında Covid krizine rağmen başarıya ulaştı. 

MERCEDES

Mercedes ise pandemi sürecinde yapmış olduğu önemli bir sosyal sorumluluk kampanyası ile ön plana çıkıyor. Bir haftadan kısa bir sürede koronavirüs hastalarını yoğun bakımdan uzak tutmaya yardımcı olabilecek bir solunum cihazı oluşturuldu.

University College London mühendisleri, ventilatöre ihtiyaç duymadan akciğerlere oksijen veren cihazı oluşturmak için UCLH ve Mercedes Formula One’daki klinisyenler ile birlikte çalıştı.

Çin ve İtalya onları Covid-19 hastalarına yardım etmek için kullandı.

Yeni cihazların kırk tanesi ULCH’ye ve diğer üç Londra hastanesine teslim edildi. 

Professor Rebecca Shipley and Professor Mervyn Singer, who helped develop the device

Sosyal sorumluluğun yanı sıra, post pandemik çağda dijital yeniliği yakalayan markalardan birisi de tabii ki Mercedes. Mobil Dünya Kongresine gelen ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlükleri yardımıyla Concept EQ otomobilinin sürüş teknolojisini, tasarım ve bağlanabilirlik özelliklerini yakından inceleme fırsatı elde ederken, bir yandan de tamamen dijital ortamda yapılandırılan seri üretim bir otomobili satın almadan önce dijital ortamda görme imkânı elde etti. Pandemi sürecinde hemen hemen herkesin evden satın alma alışkanlığı edindiğini düşünürsek, Mercedes’in yapmış olduğu bu yenilik önümüzdeki senelerde satışlarına epey yardımcı olurken, insanların gözünde ‘kalite’nin yanında ‘dijital yenilikçi bir firma’ olabilmesinde de epey yardımcı olabilir.

Virtual Reality Experiences with Mercedes-Benz - VR Life

HONDA  

Honda, salgın sırasında topluluklara ve müşterilere yardım etme taahhüdüne dayanarak pazarlama ve sosyal medya kampanyalarını COVID-19 pandemisinin zorluklarını yansıtacak şekilde değiştirdi. “Daha Büyük Bir Şeyin Gücü” başlıklı çok kanallı çalışma, Mobile Marketer ile paylaşılan  bir duyuruya göre, insanların zorlukların üstesinden gelmek ve daha güçlü olmak için birbirlerine nasıl yardım edebileceğini gösteriyor .

Honda’nın son kampanyası, COVID-19 pandemisi işe gitmek ve ayak işlerini yapmak gibi günlük aktiviteleri sınırladığı için müşteriler, topluluklar ve çalışanlarla ilgilenen iyi bir kurumsal vatandaş olma yolundaki kapsamlı çabanın bir parçası.

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Pandemide halkın yanında olduğunu ileten Honda da dijital alanda çalışmaları bulunan şirketlerden biri.  Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nın ertelenmesi ile birlikte 2020 yenilikleri için dijital lansman yapan Honda, Yeni Honda Jazz ve Jazz Crosstar modellerinin Avrupa lansmanını global web sitesi üzerinden yaptı. Ayrıca Honda, tüm elektrikli araç modellerini ve enerji yönetim hizmetlerini bir araya toplayacağı e:TECHNOLOGY markasını tanıttı. 

Honda'dan elektrikli ürün gamına dijital lansman - Haberler

‘’Gıda Sektöründeki Global Firmalarda Pandemi Sonrası PR’’ için: https://www.proutletplus.com/2022/01/12/gida-sektorundeki-global-firmalarda-pandemi-sonrasi-pr/

Kaynakça: https://honda.com.tr/otomobil/haberler/honda-dan-elektirkli-urun-gamina-dijital-lansman

https://adage.com/creativity/work/honda-power-something-greater/2251511
https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/kamyonlara-takilacak-karakutular-gorucuye-cikti-haberi-351974
https://apnews.com/press-release/pr-newswire/business-technology-lifestyle-media-coronavirus-pandemic-973b64f20c9c2fa453583569149d21b1
https://www-marketingdive-com.translate.goog/news/honda-shifts-gears-with-campaigns-to-highlight-covid-19-relief/575370/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr&_x_tr_pto=sc
https://www.bbc.co.uk/news/health-52087002