Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) tarafından, kurumları halkla ilişkiler çalışmaları yapmaya özendirmenin yanı sıra, meslektaşlarını ödüllendirerek onurlandırmak, mesleğin imajını ve itibarını geliştirmek adına düzenlenen 9’’ncu HİÇ ödüllerine başvuru süreci başladı.

Son başvuru tarihi 10 Mart!

BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Oruç

pastedGraphic.png

2013 yılından beri düzenlenen ve bugüne kadar yüzlerce halkla ilişkiler çalışması projesinin ödüllendirildiği HİÇ’e dair açıklamalarda bulunan BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Oruç, “Bilindiği üzere Halkla İlişkiler projeleri kurumlar için olmazsa olmazlardandır. BHİD de halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim camiası ile iletişim sektörüne kazandığı önemli bir organizasyonu 9’ncu kez düzenleyecek. Biz de bunun heyecanı içerisindeyiz. Ödül için son başvuru tarihimiz 10 Mart. Ardından da bu yıl da birbirinden değerli jüri üyelerimiz değerlendirmelerini yapacak. 8. HİÇ Ödülleri törenini pandemi nedeniyle yapamamıştık. Bu ödül törenimizde ödül kazanan fakat plaketlerini alamayan isimlere ödüllerini vereceğiz” dedi.

Pandemi kategorileri şekillendirdi

Bu seneki ödüllerin kategorilerinde değişikliğe gittiklerini belirten Cansel Oruç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl da toplamda 9 kategoride ödül vereceğiz. Ana çerçeveyi pandemi iletişimi olarak belirledik. Dünyayı etkisi alan ve ilk aşamada ne kadar süreceği ve etkilerinin ne olacağının öngörülemediği, farklı bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde yaşanan tüm zorluklara karşın, kitlelere ulaşmada, kendini doğru anlatmada iletişimin önemini daha çok anladık. İletişimini doğru yönetenler öne çıkarken, hata yapanlar ikinci sıraya geriledi. Dijitalin de önem kazandığı bu süreçte, BHİD olarak ödüllerimizin temasını ve katılım koşullarını biraz değiştirerek ana temayı ‘Pandemi İletişimi’ olarak belirledik.  2013 yılında 18 proje başvurusu ile başlayan HİÇ Ödülleri’nin bugünlere ulaşmasına emeği geçen tüm paydaşlarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Jüri üyeleri fark yaratacak

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli jüri üyelerinin başvuruları değerlendireceğini belirten BHİD Başkanı Oruç, “Bu yıl HİÇ Ödülleri, jüri üyeleri ile fark yaratacak. Sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyelerimiz, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Marka Konseyi Başkanı Bülent Fidan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, İletişim Bilimleri Fakültesi / Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü / Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Levent Özkoçak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak ve Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Cansel Oruç’tan oluşuyor. Güzel ve heyecanlı bir ödül süreci bizleri bekliyor” diye konuştu.

ŞİMAL DOĞAN 

DETAYLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.