Eti ve TOG işbirliğiyle hayata geçirilen “Sen Gençsin, Güç Sensin” projesi bu yıl 16 gencin hayallerini destekliyor. Proje kapsamında; bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında projeleri beğenilen gençlere mentorluk ve hibe desteği verilecek.

2010’lara kadar iş dünyası liderlerin neyin peşinde olduğunu merak ederken artık, gençlerin hayallerini ön görmeye çalışıyor. Gençler ise sanıldığı kadar gizemli değil: Sürdürülebilir bir dünyada mutlu olmak istiyorlar.

“Mutluluk” felsefesiyle temelleri atılan projelerden biri de 2019’da start alan “Sen Gençsin, Güç Sensin”. 1990’ların hit çizgi film karakteri He Man’in ikonik “Güç bende artık” sloganıyla büyüyen nesil, şimdilerin Z ve Alfa kuşaklarını yetiştirdi. Onlar da artık “Güç bende” diyor.

Bu güce inanarak Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte 2019’da gençleri hayallerinin peşinde koşmaları için cesaretlendirmek amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu’na göre projeye gelen başvurular ve talep oldukça umut verici. Bugüne kadar ilk yıl sekiz, sonraki iki yılda da 16 olmak üzere toplam 40 gencin dahil edildiği proje ile yeni kuşaklara ilham verecek hikayelere imza atılması hedefleniyor.

“Sen Gençsin, Güç Sensin” projesi kapsamında, alanında uzman mentorlar gençlere rehberlik edecek ve gençlerin kariyer yolculuklarına katkıda bulunacaklar. Bilim kategorisinde İTÜ ARI Teknokent Girişimcilik, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, kültür-sanat kategorisinde Sanatçı Yetkin Dikinciler, sosyal sorumluluk kategorisinde TOG Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ve spor kategorisinde Eski Milli Voleybolcu Neslihan Demir gençlere mentorluk desteği sunacaklar. 

Yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle gelişime ihtiyaç duyulan toplumsal ve çevresel konularda ülkeye hizmet ettiklerinin altını çizen Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, bu sayede insanlara kendilerini gerçekleştirebilecekleri deneyim fırsatları sunduklarını da söylüyor. Polatoğlu, “Amacımız bu deneyimlerle insanların mutlu olmalarını sağlamak. Ekonomik büyümeyi toplumsal gelişmeyle bir bütün olarak görüyoruz. Bu çerçevede, tüm faaliyetlerimizi; çevre, insan ve toplumu merkezine alan, değer zincirinin bütün süreçlerini kapsayan, doğal kaynakların sorumlu ve verimli kullanımına odaklı ve ekonomik değer yaratma yolunda paydaşlarımızı gözeten bir sürdürülebilirlik yaklaşımıyla yürütüyoruz” diyor.

Kaynak için tıklayın.