Disney, eğlence parkı ziyaretçileri için kişiselleştirilmiş interaktif cazibe yerleri oluşturacak teknolojinin patentini aldı.

Disney'den Metaverse'i gerçek dünyaya getirecek teknoloji - MegabaytDünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri onları Square Enix, NFT ve oynayarak kazan (play-to-earn) oyunlarının daha geniş çapta benimsenmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.

Square Enix’in CEO’su Yosuke Matsuda cumartesi günü yayımladığı yeni yıl mesajında şirketin blockchain ve NFT’lere yönelik hedeflerini açıkladı. Matsuda, Facebook’un Meta olarak yeniden adlandırılmasının, meta kavramının geçici bir moda kelimesi değil, aksine kalıcılığını kanıtladığını söyledi. Ayrıca CEO, toplumların yavaş yavaş sanal dünyayı benimsemesi ile 2022 yılının metaverse ekosistemi için parlak bir yıl olacağını tahmin ediyor.

Matsuda,  NFT’ler, blockchain ve oynayarak kazan konseptlerinde de benzer düşüncelere sahip. Matsuda, 2021 yılının NFT ve metaverse’nin daha ilk yılı olduğunu ve çılgınca yapılan alım-satımların piyasalardaki spekülasyonlarla pek alakalı olmadığını düşünüyor.

Blokchain’e yapılan yatırımlar hala hızlı bir oranda artmaya devam ediyor. Blokchain teknolojisini yasal hale dönüştürmeye çabalayanların başında oyun sektöründeki şirketler yer alıyor. Square Enix başlangıçta Ethereum tabanlı bir metaverse oyunu olan The Sandbox için 2 milyon dolarlık bir finansman turuna katılarak yatırım yaptı. Matsuda’nın paylaştığı bu yeni yıl mesajında, şirketin bazı gelişen teknolojilere iki kat daha fazla yatırım yaptığını belirtti.

Matsuda’nın yeni yıl mesajı, Ubisoft’un NFT ve blokchain hedeflerine bağlı kalacağını gösteriyor. Oyun sektöründeki bir diğer büyük isim, video oyun şirketi Electronic Arts’ın CEO’su Andrew Wilson, izleyecekleri yol haritasını belirlemenin henüz erken olduğunu düşünse de, NFT ve oynayarak kazan oyunlarının geleceğinin parlaklığı konusunda hemfikir.

Barış Ermek

Kaynakça: https://shiftdelete.net/disney-metaverse-icin-calismalara-basladi