FIFA oyuncularının hesapları tehlikede. Yaşanan son hacklenme skandalının ardından EA cephesinden ilk açıklama geldi.

EA, FIFA oyuncularına kötü haberi verdi. Son zamanlarda faaliyetlerini arttıran bilgisayar korsanları, bu sefer firmayı gözüne kestirmişe benziyor. Zira yapılan açıklamaya göre üst seviye pek çok kullanıcının hesaplarını ne yazık ki hacklendi.

Durumun araştırıldığını açıklayan stüdyo ise, saldırıların insan kaynaklı hatalardan oluştuğunu belirtti. Ayrıca pek çok oyuncu da sosyal medya üzerinden yaşananlara tepki vermeyi ihmal etmedi.

Konuyla alakalı açıklama yapan şirket, durumu tersine çevirmenin yollarını arıyor. Paylaşılan metinde güvenlik önlemlerinin arttırılacağı yer alırken, yazı şu şekilde devam ediyor:

İlk araştırmamız sayesinde, bir dizi hesabın kimlik avı teknikleriyle ele geçirildiğini doğrulayabiliriz. Tehditleri ve diğer ‘sosyal mühendislik’ yöntemlerini kullanarak, kötü niyetli hareket eden kişiler, müşteri deneyimi ekibimizdeki insan hatalarından yararlanmayı başardılar ve diğer oyuncu hesaplarına erişmek için iki faktörlü kimlik doğrulamasını atladılar.

Toplamda 50‘den fazla hesabın bu şekilde ele geçirildiğini belirten şirket, oyuncuların zararlarını da telafi etmeye çalışıyor. Öncelikli olarak saldırıda bulunan kişileri tespit etmeye odaklanan EA, çalınan ürünler geri alıp içi boşaltılmış olan hesapları da eskisi gibi sahiplerine ulaştırmayı hedeflemekte.

Güvenlik aşamalarını da sıklaştıracağının sözünü veren EA, şimdiden ilgili ekiplerini eğitime aldı. Ayrıca şirket, hesap bilgilerinin değiştirilmesi konusunda biraz daha katı davranacak gibi gözüküyor. Yeni adımların, özellikle müşteri deneyimi kısmında, biraz beklemelere neden olabileceğinin de altı çizildi. Görünüşe göre konu, uzun bir süre daha gündemde kalacak gibi gözükmekte. Bakalım firma, FIFA oyuncularının zararlarını ne kadar telafi edebilecek, bekleyip göreceğiz.

Kaynak: https://shiftdelete.net/ea-hacklendi-fifa-oyuncularinin-hesaplari-tehlikede

Yusuf TOPAL