Microsoft tüm Xbox One konsollarının üretimini durdurdu

Bildiğiniz üzere bir yılı geçkin bir süredir oyun dünyasında yeni nesle girmiş durumdayız. Microsoft, Xbox Series konsollarıyla Sony de PlayStation 5 konsoluyla yeni nesilde boy gösteriyor. Bu süreçte de elbette yavaş yavaş bir önceki nesle ait konsollar unutulmaya başlıyor. Ancak şirketler birbirinden farklı kararlar aldı.

The Verge’ün yaptığı habere göre Microsoft, Xbox Series çıkışından önce tüm Xbox One konsollarının üretimini durdurdu. Yani Xbox One, Xbox One S ve Xbox One X üretimi geçtiğimiz yıl durduruldu. Xbox’ın pazarlama direktörlerinden Cindy Walker’ın söylediğine göre yalnızca Xbox Series X ve 

Xbox Series S’e odaklanmak için üretimler durduruldu.

Bu da aslında Microsoft’un Xbox Series X ve Xbox Series S konsolarına ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Şu anda her ne kadar Xbox Series X stoklarında sorun yaşansa da Xbox Series S stoğu daha rahat bulunabiliyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Microsoft’un Series X’teki sorun sebebiyle Series S üretimine odaklandığı haberleri çıkmıştı.

Microsoft’un aksine Sony ise PlayStation 5’teki stok sorunu sebebiyle PlayStation 4 üretimini arttırdığı söyleniyor. Bu durumda PlayStation’ın en azından şimdilik PlayStation 4’ü Series S gibi kullandığını söyleyebiliriz.

Kaynakça: https://www.donanimhaber.com/microsoft-tum-xbox-one-konsollarinin-uretimini-durdurdu–143833