Riot Games, ofislere dönüş için çalışmaları sürdürüyor. Şirketin hibrit sistem için yoğun mesai harcadığı öğrenildi.

Riot Games, çalışanlarını ofise döndürmek için kolları sıvadı. Pandemi nedeniyle neredeyse herkesin uzaktan çalıştığı yazılım sektöründe firmalar, artık yüz yüze mesai için gerekli şartların oluştuğuna inanmakta. Bununla birlikte oyun sektörünün önemli markalarından olan şirket, ofise dönüş konusunda tartışmaya yol açacak bazı kararlar almak üzere.

Öncelikli olarak kademe kademe dönüş planlayan Riot, sisteme uymak istemeyen çalışanları için farklı bir seçeneği devreye sokacak. Şirket bu hamlesi ile okları üzerine çekebilir.

Riot Games, karara uymayanlarla devam etmeyecek

Hibrit sistem için çalışmalarını sürdüren şirket, yeni plana göre haftada en az 3 gün çalışanlarını ofise çağıracak. Bu sayede oyun geliştirme süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak isteyen Riot Games, karara uymayan çalışanlarını da düşünmüş. CEO Nicolo Laurent yaptığı bir röportajda, durumun kesinlikle küçülmeyle alakalı olmadığını savundu. Başarılı yönetici, işlerini büyütmek istedikleri için bu tarz bir hamle yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Farklı stüdyolar açarak oyun sayısında da artışa gitmek isteyen Riot Games, bu sayede çalışanlarına da daha fazla görev vermeyi hedefliyor. Bununla birlikte neredeyse 2 yıldır evden çalışan kişiler ise, ofise dönmek konusunda pek hevesli değiller. Zira birçok çalışana göre işleri evden yürütmek, daha efektif sonuçlar doğurmakta. Ancak tersini düşünen Riot cephesi, konuyla alakalı biraz tartışmaya açık bir seçenek sunuyor.

Şirket hibrit çalışmaya sıcak bakmayan kişilerin istifasını isterken, bir takım avantajlar sunmayı da ihmal etmiyor. Firma, eğer bir çalışan hibrit sisteme geçmediği için istifa ederse, yıllık maaşının yüzde 25‘ini ve hak edilen bazı bonusları da ödemeye razı. Yılbaşı ikramiyeleri gibi ödemeler de istifayı seçen kişilerin hesaplarına yatacak.

Çalışanların baskı altına alınmaması gerektiğini de savunan Riot Games, bu karar ile bir süre daha gündem de kalacağa benziyor. Bununla birlikte şirketi içi davalarla da uğraşan firma, alınan yeni karar ile nasıl geri dönüşlere sebep olacak, bilinmiyor.

Kaynak: https://shiftdelete.net/riot-games-ofise-donus-icin-calisanlari-zorlayacak

Yusuf TOPAL