PlayStation 4, oyun dünyasına veda etmeye niyetli değil. Son gelen bilgiler Sony’nin üretime devam edeceğini göstermekte.

Sony cephesi, PlayStation 4 ile alakalı hala planlar kurmaya devam ediyor. Hala firmanın en çok satan konsollarının başında gelen cihaz, kolay kolay vazgeçilebilir durmuyor. Zira gelen son bilgiler, Sony‘nin de yeni adımlar atacağını gösteriyor.

Amiral gemisi cihazı olan PlayStation 5 için tedarik sıkıntısı yaşayan firma, bu konudaki sorunları da müşteriye hissettirmemek için yeni seçenekler sunacak. Şirketin bunu PlayStation 4 üzerinden yapması bekleniyor.

Sony, PlayStation 4 üretmeye devam edecek

Bloomberg üzerinden yayınlanan rapor, şirketin 2022 için düşündüğü hedefleri gözler önüne serdi. Kasım 2020 tarihinde PlayStation 5′i oyun dünyasına tanıtan Sony, daha sonra özellikle pandemi nedeniyle stok sıkıntısı yaşamıştı. Çip üretimini aksatan salgın ile uğraşan şirket, diğer tüm dallar gibi, yakın gelecekte farklı çözümler için arayışlara girdi.

Normal şartlarda PlayStation 4 üretimini 2021 yılının sonlarına doğru durdurmayı amaçlayan şirket, son yaşanan gelişmeler nedeniyle bu kararını gözden geçirecek. İlk gelen bilgiler, en azından 2022 yılı için de eski nesil konsol üretiminin devam edeceğini gösteriyor. Şirket, PlayStation 4 cihazları sayesinde, PlayStation 5‘in üzerindeki talep baskısını da kırmayı hedefliyor.

Her ne kadar bu fikir kulağa mantıklı gelse de, önemli ölçüde soru işaretleri mevcut. Zira eski nesil olarak nitelendirilen PlayStation 4, şimdiden birçok oyunu bünyesinde barındıramıyor. Hatta bazı yapımlar cihaza eksik veya düşürülmüş özelliklerle çıkmakta. Bu nedenle oyuncu tercihlerini nasıl etkileyeceği belli olmayan Sony’nin, bu konuda da bir atılım gerçekleştirmesi gerekebilir.

Toplamda 116 milyondan fazla satan konsolun tekrardan piyasada yer alması, firma için iyi ir sebep olabilirken, oyuncular bu konuda hem fikir değiller. Zira bu aksaklıkların PlayStation 5 için planlanan yeniliklere ulaşma sürecini arttıracağı yönünde gelen yorumlar da mevcut. Öte yandan oyun sektöründen önemli ölçüde gelirler elde eden Japon devi ise, PlayStation 4‘e bir şans daha verecek gibi duruyor.

Kaynak: https://shiftdelete.net/sonynin-playstation-4-icin-planlari-bitmedi

Yusuf TOPAL