Limit Yok - Vikipedi

İnsan, beyin fonksiyonlarının sadece küçük bir kısmını kullanabilir… “Limit Yok”,  tümünün kullanımı üzerine fantastik bir deneme… Sadece bir hap yutarak beyninizin yüzde yüzünü kullanabilmek ister misiniz ?

Bir başarısız yazarın, Eddie Mora’ nın (Bradley Cooper) bu inanılmaz teklife cevabı tabii ki “evet” olacaktır. İlk hap; kitap hemen yazılır. Havamız değişir  peşinden evimiz, arabamız… Her şey harika gitmektedir… Fakat Eddie her nedense yazarlığı bir yana bırakır ve aniden kolay para kazanmanın en sofistike yolunu tercih eder.Rakamlar, şirketler ve  oyunlar.. Zekâ para getirir.

Beyninin yüzde yüzünü kullanabilen bu insanın yapabileceği binlerce şey varken borsa gibi, bir diğerinin yatırımının araklanarak para kazanıldığı olabilecek en vasat yollardan birini tercih etmesi,  sadece hikâyeyi basitleştirmekle kalmamış, daha önce onlarcasını seyrettiğimiz bu hikâye ile film, zekâ dolu, akılda kalıcı hiçbir şey de bize verememiş.

“Taxi Driver” ve ” Bir zamanlar Amerika” da izleyip hayran kaldığımız Robert De Niro (Carl Van Loon) , bu aralar fazlasıyla karşımıza çıktığı kötü adam profillerinden birini daha sergilemiş.  Bazı sahnelerde, sokaklarda uzun uzadıya gezen kamera ve yarattığı iç içe geçmiş görüntü, filmin en başarılı görsel argümanı. Biraz abartılı kullanılsa da etkileyici olabilmiş.

Yönetmen Neil Burger bir dönem filmi olan “Sihirbaz” da (The Illusionist- 2006) yaratmış olduğu etkileyici hikâye ve görsel ambiyans ile çıtasını bayağı yükseltmişti. Keyifle izlediğimiz bu filmde de yine fantastik bir atmosferde gezinmiştik. Edward Norton  ve Paul Giamatti’ nin başarılı oyunculukları ile de film akılda kalmış ve beklentilerimizi arttırmıştı. Bu açıdan bakıldığında bu zirveden sonra “Limitless” yönetmen için tam bir düşüş olmuş diyebiliriz.

Kaynakça: http://www.filmelestirisi.com/elestiri/limit-yok