Günümüzde, işletmelerin bir online varlığının olması her zamankinden büyük önem teşkil ediyor. Dijital teknolojiler artık neredeyse tüm işletmeler için hiç olmadığı kadar ulaşılabilirken GoDaddy, küçük işletmelerin ve girişimciler için güçlü bir online varlık sahibi olmalarının neden önemli olduğunu üç maddede açıkladı.   

We Are Social & Hootsuite’in Digital 2022 raporuna göre, dünya çapındaki internet kullanıcılarının yüzde 37,1’i yeni markaları, ürünleri ve hizmetleri arama motorları aracılığıyla keşfediyor, bu da arama motorlarının marka keşfi için kullanılan en popüler kaynak olduğunu gösteriyor. Aynı rapor, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 68,2’sinin marka, ürün ve hizmetleri satın almadan önce internetten araştırdığını belirtiyor. 

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), küçük işletmeler ve girişimciler için online varlığa sahip olmanın önemini vurguladı.  

Gelin GoDaddy tarafından sunulan 3 maddeye birlikte göz atalım…

1. Online varlık, işletmeniz için kartvizit işlevi görebilir

Online varlık, işletmelerin ziyaretçilerine kim olduklarını ve ne yaptıklarını anlatmanın yanı sıra ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı verir. Bir web sitesine, ilgili sosyal medya hesaplarına ve online işletme listeleri gibi diğer dijital platformlarda profillere sahip olmak, mevcut ve potansiyel müşterilerinizi işletmeniz hakkında bilgilendirmenize ve sizi rakiplerinizden ayıran benzersiz özelliklerinizi vurgulamanıza yardımcı olabilir.

Çoğu insanın yeni markaları keşfetmek için arama motorlarını kullandığı göz önüne alınırsa, web siteniz işletmenizin görünürlüğünü artırmak ve yeni müşteriler çekmek için harika bir fırsat sunabilir.  İşletmenizin adresi ve iletişim bilgileri tüm değerli bilgilerin web sitenizde bulunduğundan ve işletmenizle ilgili tüm bilgilerin tüm online kanallarınızda ve profillerinizde güncel ve tutarlı olduğundan emin olun. GoDaddy Hazır Web Sitesi gibi kullanımı kolay, uygun maliyetli araçlarla profesyonel bir web sitesi oluşturabilir, işletmenizin büyümesine yardımcı olmak için internette 

görünür olmaya başlayabilirsiniz.  

2. Online varlık, güvenilirliğinizi artırabilir 

Online varlık görünürlüğünüzü artırmanın yanı sıra marka itibarınızı ve güvenilirliğinizi artırmanıza da yardımcı olabilir. Yaşadığımız dijital çağda, müşteriler markanızı internette arattıklarında herhangi bir bilgi veya resmi sayfalarla karşılaşmazlarsa işletmenizin meşruiyetinden ve güvenilirliğinden şüphe duyabilirler. Bu nedenle, saygın bir işletme olduğunuzu göstermek için arama yapan potansiyel müşterilerinizin karşısına profesyonel bir web sitesi ile çıkabilmek önemlidir.

Web sitenizi ve sosyal profillerinizi memnun müşterilerinizden gelen yorumları sergileyerek yeni ziyaretçilerinize sosyal kanıt sağlamak için de kullanabilirsiniz. Ayrıca web sitenize bir blog ekleyebilir, işletmeniz veya faaliyet gösterdiğiniz sektör ile ilgili yeni ve orijinal içeriklerle düzenli olarak güncelleyerek uzmanlığınızı gösterebilirsiniz. Son olarak, web sitenize bir SSL sertifikası yükleyerek ziyaretçilerinize onların güvenliklerini de ciddiye aldığınızı gösterebilirsiniz. Böylece ziyaretçilerin web sitenizde paylaştıkları kişisel bilgilerinin şifrelenmesinin yanı sıra ziyaretçileriniz web sitenize geldiklerinde bir “güvenli değil” uyarısıyla da karşılaşmazlar. GoDaddy’de işletmenizin ihtiyaçlarına göre farklı SSL sertifikası türleri bulabilirsiniz.  

3. Online varlık, müşterilerinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir 

Bir online varlığa sahip olmak, müşterileriniz için daha erişilebilir olmanızı sağlayarak onlarla gerçek zamanlı bağlantı ve iletişim kurmanıza fırsat sunar. İster web sitenizde ister sosyal profillerinizde, müşterilerinizle etkileşim kurmak, sorularını cevaplamak ve yorumlarına yanıt vermek işletmenize güven ve sadakat oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Online varlığa sahip olmak, doğrudan hedef kitlenize ulaşan dijital pazarlama kampanyaları oluşturabilmenizi de sağlar. Sosyal medya ve e-posta pazarlamaları kampanyalarıyla işletmenizi online olarak tanıtabilir, mevcut ve potansiyel müşterilerinize en son teklifleriniz, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında bilgi verebilirsiniz. GoDaddy Dijital Pazarlama Paketi gibi araçlarla tek bir pano üzerinden sosyal medya hesapları oluşturabilir ve yönetebilir, sosyal medyada reklam verebilir ve e-posta pazarlama kampanyaları yürütebilirsiniz. 

Şimal Doğan 

Detaylar için linki inceleyebilirsiniz.