Pınar Su ve İçecek, Dünya Su Günü’nde “Sürdürülebilirlik” Hedeflerini Açıkladı

22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle sürdürülebilir bir yaşam için attığı adımları açıklayan Pınar Su ve İçecek, her yeni yatırımında “verimlilik”, “suyun adil paylaşımı ve sosyal eşitlik”, “çevre sağlığı ve ekosistem devamlılığı” ilkelerini ön planda tutuyor.

Türkiye’yi ilk kez 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran Pınar Su ve İçecek, o günden bu yana sürdürülebilir yaşam politikası doğrultusunda; su kaynaklarının korunması, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve karbon ayak izinin küçültülmesi,  atığın kaynağında ve ürünün yaşam döngüsü boyunca azaltılması, geri dönüştürülebilir ambalaj kullanımının artırılması, enerji ve su verimliliğini artıran uygulamaların üretim proseslerine entegre edilmesi  gibi çevre dostu uygulamalarla önemli başarılara imza atıyor. 

Dünya üzerindeki içilebilir her bir damla suyun önemini bilerek sorumlu üretim anlayışı ile  hareket ettiklerini belirten Pınar Su ve İçecek Operasyonlar Direktörü Koral Kalpaklıoğlu, “Su kaynaklarının etkin bir şekilde korunması ve verimli kullanılması hususlarında elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Doğal alanlarda konumlanmış üç farklı lokasyonda yer alan su kaynaklarından üretim yapıyoruz. Ekosistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması için de kaynaklardan çekilen suyun toplam debisinin yüzde 30’unu doğal ortama bırakıyoruz. Üretim hatlarımızda gerçekleştirdiğimiz otomasyona dayalı uygulamalarımızla atık su miktarını da düzenli olarak azaltıyoruz. 2021 yılında; üretim proseslerinden kaynaklanan atık su miktarını bir önceki yıla kıyasla Bursa Uludağ tesisimizde birim üretim başına yüzde 26,31 oranında, Sakarya Gökçeağaç tesisimizde birim üretim başına yüzde 16,2 oranında, Aydın Madran tesisimizde ise yüzde 18,86 oranında azalttık. 2020 yılında yüzde 95 olan toplam su verimliliğimiz; üretim hattı yıkamaları, evsel kullanım alanları ve dolum firelerinin azaltılmasına yönelik yapılan iyileştirmeler sonucunda 2021’de %96’a yükseltildi. 2022 yıl sonu itibari ile bu oranı en az %97 seviyesine çekmeyi hedefliyoruz.” dedi.


Kaynakça: https://sosyalsorumlulukhaberleri.com/2022/03/22/pinar-su-ve-icecek-dunya-su-gununde-surdurulebilirlik-hedeflerini-acikladi/