Samsung ve Volkswagen'dan büyük ortaklık

Dünyanın en büyük bellek çipi üreticisi Samsung, otomobiller için de çip setleri tasarlıyor. Şirket, otomobil kategorisine sağlam bir giriş yapmak için birkaç yıl önce dev otomobil parçası üreticisi Harman International’ı satın aldı. Güney Koreli firma şimdi de Volkswagen’e otomobil çipleri tedarik edeceğini duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi, Volkswagen’in bağlantılı otomobilleri için güç yönetimi ve bağlantı çip setleri sağlayacağını söyledi. Şirketin bilgi eğlence ünitelerinde kullanılacak 5G çip seti, kullanıcıların hareket halindeyken videoları indirmelerine ve yayınlamalarına imkan tanıyacak. Bu çip seti şu anda LG’nin tasarladığı ünitelerinde de kullanılıyor.

Bağlantılı ve otonom araçlara yönelik talebin artması ile birlikte elektrikli bileşenlerin sayısı katlanarak arttı. Samsung’un güç yönetimi IC’si, Volkswagen otomobillerindeki çeşitli bileşenlere istikrarlı bir güç kaynağı sağlamak için kullanılacak.

Samsung’un bağlantılı otomobillerdeki ekranları ve kameraları kontrol eden üçüncü çipi de Alman otomobil üreticisinin otomobillerinde kendine bir yer ediniyor. Bu çip, dört adede kadar yüksek çözünürlüklü ekranı ve on iki kamerayı işleme kapasitesine sahip ve Araç İçi Uygulama Sunucusu (ICAS) 3.1 olarak adlandırılan yüksek performanslı bilgisayarda kullanılıyor.Kaynakça: https://www.chip.com.tr/haber/samsung-volkswagen-ortakligiyla-otomobiller-icin-cip-isini-buyutuyor_150011.html